AKAMATA
AKAMATA @cook_8494908
ΜΑΡΟΥΣΙ,

Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με εύκολη και πεντανόστιμη σάλτσα.

Recipe by AKAMATA

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
2-3 άτομα
  1. 4 φιλέτα από μπούτι κότοπουλο
  2. 1 ζωμό λαχανικών (ψυγείου -χωρίς συντηριτικά)
  3. 1-2 λεμόνια (ανάλογα τα γούστα)
  4. αλάτι
  5. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια μας από όλες τις πλευρές με ελάχιστο λάδι (ή καθόλου αν έχουμε σκεύη AMC) μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

  2. 2

    Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει τον ζωμό σε 250ml βραστό νερό και μέσα στο ζωμό προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό απο τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύομε καλά το μείγμα (εγώ το κάνω στη φραπεδιέρα).

  3. 3

    Όταν πάρουν χρώμα τα φιλέτα περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με το θυμάρι (η ποσότητα είναι θέμα γούστου, προσωπικά βάζω αρκετό) χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε...

  4. 4

    Θέλει περίπου 40 λεπτά με μια ώρα. Όσο πιο πολύ ώρα σε πιο χαμηλή φωτιά ψήσουμε, τόσο πιο μαλακό γίνεται. Αν δούμε ότι τελειώνουνε τα υγρά μπορούμε να συμπληρώσουμε με λίγο ζεστό ζωμό.

  5. 5

    Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει αλλά να μην έχει εξαφανιστεί. Αν είναι νερουλή μπορούμε να ξεσκεπάσουμε και να δυναμώσουμε τη φωτιά για λίγο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Πραγματικά πανεύκολο αλλά και πεντανόστιμο!
Συγχαρητήρια για την απλότητα της !
Ευχαριστούμε!

Από

AKAMATA
AKAMATA @cook_8494908
στις
ΜΑΡΟΥΣΙ,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα