Γρήγορο κοτόπουλο φιλέτο με θυμάρι και λεμόνι
Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με εύκολη και πεντανόστιμη σάλτσα.
Recipe by AKAMATA
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια μας από όλες τις πλευρές με ελάχιστο λάδι (ή καθόλου αν έχουμε σκεύη AMC) μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
2
Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει τον ζωμό σε 250ml βραστό νερό και μέσα στο ζωμό προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό απο τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύομε καλά το μείγμα (εγώ το κάνω στη φραπεδιέρα).
-
3
Όταν πάρουν χρώμα τα φιλέτα περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με το θυμάρι (η ποσότητα είναι θέμα γούστου, προσωπικά βάζω αρκετό) χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε...
-
4
Θέλει περίπου 40 λεπτά με μια ώρα. Όσο πιο πολύ ώρα σε πιο χαμηλή φωτιά ψήσουμε, τόσο πιο μαλακό γίνεται. Αν δούμε ότι τελειώνουνε τα υγρά μπορούμε να συμπληρώσουμε με λίγο ζεστό ζωμό.
-
5
Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει αλλά να μην έχει εξαφανιστεί. Αν είναι νερουλή μπορούμε να ξεσκεπάσουμε και να δυναμώσουμε τη φωτιά για λίγο.
Σχόλια (4)
Συγχαρητήρια για την απλότητα της !
Ευχαριστούμε!