Γρήγορο κριθαράκι με τόνο

@123abc
@123abc @cook_8512036

Είναι μία γρήγορη συνταγή, παραλλαγή της μακαρονάδας με τόνο, χωρίς να είναι τόσο στεγνό το αποτέλεσμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη του πόσο μαλακό θέλουμε το κριθαράκι, προσωπικά προσθέτω 2 1/2 φλυτζάνια, για να γίνει ζουμερό. Αντίστοιχα και με το τυρί κρέμα (1 - 2 κ.σ. ανάλογα με το γούστο καθενός). Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιηθεί τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (το προτιμώ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
2 άτομα
  1. 1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι
  2. λάδι
  3. 1 σφηνάκι κρασί λευκό (ή όποιο έχουμε ανοιχτό στο ψυγείο)
  4. 1 κ.σ. πελτέ
  5. 1/3 από έναν κύβο (καλύτερα ψυγείου) ζωμού λαχανικών
  6. 2-2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  7. 1 κ.κ. πάπρικα γλυκιά
  8. λίγη πάπρικα καυτερή (ή πιπέρι μαύρο)
  9. 1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό
  10. 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα και σε λίγο λάδι περνάμε το κριθαράκι να γυαλίσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κρασί, μαζί με τον πελτέ και το ζωμό λαχανικών και μόλις διαλυθούν ο πελτές και ο κύβος και εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό.

  3. 3

    Προσθέτουμε την πάπρικα (τη γλυκιά και την καυτερή ή το πιπέρι). Αλάτι δεν χρειάζεται, εφόσον χρησιμοποιούμε ζωμό του εμπορίου που είναι ήδη αλμυρός.

  4. 4

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Όταν το κριθαράκι πιει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και σε μεγάλα σχετικώς κομμάτια να πάρει μία βράση.

  6. 6

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να πάει παντού και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

@123abc
@123abc @cook_8512036
στις