Γρήγορο κριθαράκι με τόνο
Είναι μία γρήγορη συνταγή, παραλλαγή της μακαρονάδας με τόνο, χωρίς να είναι τόσο στεγνό το αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη του πόσο μαλακό θέλουμε το κριθαράκι, προσωπικά προσθέτω 2 1/2 φλυτζάνια, για να γίνει ζουμερό. Αντίστοιχα και με το τυρί κρέμα (1 - 2 κ.σ. ανάλογα με το γούστο καθενός). Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιηθεί τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (το προτιμώ).
Υλικά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι
-
λάδι
-
1 σφηνάκι κρασί λευκό (ή όποιο έχουμε ανοιχτό στο ψυγείο)
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1/3 από έναν κύβο (καλύτερα ψυγείου) ζωμού λαχανικών
-
2-2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-
1 κ.κ. πάπρικα γλυκιά
-
λίγη πάπρικα καυτερή (ή πιπέρι μαύρο)
-
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό
-
1-2 κ.σ. τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα και σε λίγο λάδι περνάμε το κριθαράκι να γυαλίσει.
-
2
Προσθέτουμε το κρασί, μαζί με τον πελτέ και το ζωμό λαχανικών και μόλις διαλυθούν ο πελτές και ο κύβος και εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό.
-
3
Προσθέτουμε την πάπρικα (τη γλυκιά και την καυτερή ή το πιπέρι). Αλάτι δεν χρειάζεται, εφόσον χρησιμοποιούμε ζωμό του εμπορίου που είναι ήδη αλμυρός.
-
4
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Όταν το κριθαράκι πιει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και σε μεγάλα σχετικώς κομμάτια να πάρει μία βράση.
-
6
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να πάει παντού και σερβίρουμε.
Σχόλια