κύρια φωτογραφία συνταγής Γρήγορο Σοκολατογλυκό
zorzvil
zorzvil @cook_8451533

Την ιδέα την πήρα από το "γρήγορο καλοκαιρινό γλυκό", εκείνο με το ζελέ, την κρέμα και τα μπισκότα . Είχα μείνει μόνο με ένα άνθος αραβοσίτου, μπισκότα και μία κουβερτούρα . Τα δοκίμασα και το πείραμα πέτυχε! Είναι πανεύκολο, γρήγορο, και 100% ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ !

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φτιάχνω και με μπισκότα και δημητριακά ολικής άλεσης. Το πυρέξ που χρησιμοποιώ σ'αυτή τη συνταγή, χωράει 12 μπισκότα σε κάθε στρώση. Για πιο σοκολατοαποτέλεσμα, προσθέστε άλλη μισή κουβερτούρα !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

μικρό πυρέξ
  1. 1 κουτί μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
  2. 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  3. 5-6 κ.σ. ζάχαρη για το άνθος αραβ.
  4. 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  5. 750-800 ml γάλα - φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
  6. λίγο κονιάκ/μπράντυ
  7. 1 φλυτζάνι κορν-φλέικς

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ 50 ml (ή περισσότερα αν χρειαστεί) γάλα μαζί με το κονιάκ/μπράντυ για να βρέχουμε τα μπισκότα μας, και τα τοποθετούμε στο σκεύος μας μέχρι να καλύψουμε εντελώς τον πάτο (προσοχή, να τα βρέχετε όσο πιο λίγο γίνεται, γιατί λιώνουν!).

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου όπως λένε οι οδηγίες και προσθέτουμε στο τελευταίο βράσιμο, την κουταλιά του καφέ (για το άνθος αραβ., χρησιμοποιούμε τα 650 ml από το γαλα και όλη τη ζάχαρη).

  3. 3

    Αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.

  4. 4

    Βρέχουμε μια καινούρια στρώση μπισκότα με γάλα και μπράντυ και την τοποθετούμε πάνω από το άνθος αραβοσίτου.

  5. 5

    Από πάνω, απλώνουμε τα κορν-φλέϊκς.

  6. 6

    Λιώνουμε παράλληλα και την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί (αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο γάλα για να απλώνεται πιο εύκολα) και την στρώνουμε πάνω-πάνω.

  7. 7

    Βάζουμε σε ψυγείο για μία περίπου ώρα (μέχρι να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

persefoni
persefoni @cook_8451279
φαινεται κολαση... θα δοκιμασω γρηγορα... σ\'ευχαριστω!!!

Από

zorzvil
zorzvil @cook_8451533
στις