κύρια φωτογραφία συνταγής Γρήγορο σουφλέ σπανάκι
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Μπορούμε εδώ να χρησιμοποιήσουμε γέμιση σπανάκι που περίσεψε για σπανακόπιτα γιατί τέλειωσε το φύλλο. Αλήθεια είναι οτι αυτός είναι ο λόγος που το πρωτοέφτιαξα. Επίσης αντί για κίτρινο τυρί μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ αν έχουμε χρόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
  1. 0.5 κιλό σπανάκι
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  4. 150 γρ. φέτα θριματισμένη
  5. 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  6. φέτες Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο
  7. λίγο βούτυρο
  8. τυρί κίτρινο τριμμένο
  9. 3/4 του φλυτζανιού γάλα
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι αφού ρίξουμε το ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα. Δεν αφήνουμε το σπανάκι να παραψηθεί.

  2. 2

    Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σε σκεύος για σουφλέ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές.

  4. 4

    Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.

  5. 5

    Χτυπάμε τα 2 αυγά με 3/4 του φλυτζανιού γάλα και το περιχύνουμε.

  6. 6

    Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (39)

yummyyy
yummyyy @cook_8451553
Πολύ ωραίο και χορταστικό! Το έφτιαξα και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις