Hasanpasa koftesi
Μια super συνταγή με μπιφτέκια ιδανικά για μπουφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα σε ένα τούρκικο site.
Υλικά
-
Για τα μπιφτέκια θα χρειαστούμε…
-
1/2 κιλό κιμά
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
λίγο μαϊντανό
-
1 ντομάτα τριμμένη
-
αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)
-
Για τον πουρέ θα χρειαστούμε…
-
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κύβους
-
1 κούπα γάλα
-
1 κουταλιά βούτυρο
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
Επίσης θα χρειαστούμε...
-
ημίσκληρο τυρί π.χ. τρικαλινό κομμένο κύβους.
-
3 ντομάτες κομμένες ροδέλες.
-
ελαιόλαδο
-
σακούλα κορνέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει πουρές.
-
2
Τοποθετούμε τον πουρέ στη σακούλα του κορνέ ζαχαροπλαστικής.
-
3
Ζυμώνουμε τα υλικά για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια, τα πλάθουμε και παίρνουμε ένα κύβο του τυριού μας και το τοποθετούμε στην πάνω πλευρά του μπιφτεκιού πιέζοντάς το να μπει μέσα.
-
4
Παίρνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας, πάνω τους βάζουμε τα γεμιστά μπιφτέκια, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30-40 λεπτά).
-
5
Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα, παίρνουμε την σακούλα κορνέ που είχαμε βάλει μέσα τον πουρέ και βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια μας. Ρίχνουμε πάνω στον πουρέ λίγο ρίγανη και καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (3)