Η αλλιώτικη μαρμελάδα Ροδάκινο
Ειναι μια πιο γευστικη και οχι πολυ γλυκια μαρμελαδα, που δεν σε λιγωνει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν την τρως εχεις τη γευση ροδακινου, στο τελος ομως σου αφηνει την δροσερη γευση του πορτοκαλιου. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 κιλα ροδακινα (ωριμα)
-
1 1/2 κιλο ζαχαρη
-
1 λεμονι (χυμο)
-
1 φλ.τσ.χυμο πορτοκαλι
-
1 κουτ.σουπ. ξυσμα πορτοκαλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματαμε απλως τα ροδακινα για να τα ξεφλουδισουμε.
-
2
Τα κοβουμε μικρα κομματακια και τα βαζουμε σε κατσαρολα, μια στρωση ζαχαρη, μια ροδακινα (ολη νυχτα).
-
3
Η τελευταια στρωση να 'ναι ζαχαρη.
-
4
Την αλλη μερα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τη βραζουμε μεχρι να δεσει.
Σχόλια (35)