Η αμαρτωλή Δούκισσα & το “σαλάμι του μεσονυκτίου”

Bαθμολογία: 4.8269
       
 
52 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ο τίτλος της συνταγής είναι “κλεμμένος” (έστω, μερικά) από ένα σχόλιο της Λίλα στη “βιογραφία” ενός άλλου γόνου της ίδιας οικογένειας ευγενών, την “Δούκισσα της Τράγας”. Άλλη βουτηγμένη στην αμαρτία αυτή... Αλλά και η “ιστορία” της δικής μου Δούκισσας δεν πάει πίσω. Διαβάστε την και θα καταλάβετε...
Α, και το “δυνατό της σημείο” είναι εκεί που, γύρω στα μεσάνυκτα, όταν όλοι κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι, δέχεται την “παρενόχληση” γνωστού λιχούδη που, μη αντέχοντας την ιδέα ότι θα πρέπει να την μοιρασθεί την επομένη, την επισκέπτεται κρυφά και της εξομολογείται την ασίγαστη, την ασυγκράτητη επιθυμία του για γλυκές “περιπτύξεις”.
Η “αμαρτωλή Δούκισσα” είναι άλλη μία εκδοχή του γνωστού “μωσαϊκού”, του “σαλαμιού σοκολάτας”, του “σοκολατένιου ρολού”, στην πιο σοκολατένια τους εκδοχή. Εκτός από κακάο, έχει και μία γερή ποσότητα από Μερέντα, που του δίνει την ξεχωριστή γεύση αυτής της σοκολατένιας κρέμας με φουντούκι. Για ...ακόλαστες στιγμές !! Α, και δεν έχει αυγά. Για όσους αυτό σημαίνει κάτι...

Η αμαρτωλή Δούκισσα & το “σαλάμι του μεσονυκτίου”

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου (2 συσκευασίες)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ σκόνη κακάο (άγλυκο)
  • 200 γρ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό-μισό βούτυρο και βιτάμ)
  • 3 γ ε μ ά τ ε ς κουταλιές Μερέντα
  • 3-5 κ.σ. κονιάκ, ανάλογα με τα γούστα
  • γάλα, όσο χρειασθεί (περίπου ένα φλυτζανάκι (και κάτι) του καφέ)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Βούτυρο
Φτιάχνει: 8-10 άτομα
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(12 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (9 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 13' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια (δείτε “Μυστικά” [1] ).
Βήμα 2
2) Λιώνουμε το βούτυρο σε ζεστό αλλά σβηστό (ή πολύ χαμηλής έντασης) μάτι.
Βήμα 3
3) Το αδειάζουμε στο μπολ όπου θα ρίξουμε και θα ανακατέψουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε την Μερέντα (δείτε “Μυστικά” [2] ) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν οι δύο “θερμιδικές βόμβες”.....
Βήμα 5
5) Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Βήμα 6
6) (μπορείτε να τα έχετε ήδη αναμείξει αυτά τα δύο υλικά, από πριν, σε ένα μπολάκι, θα βοηθήσει να μη “σηκώνεται” το κακάο κατά το ανακάτεμα).
Βήμα 7
7) Προσθέτουμε 3-5 κουταλιές (ανάλογα με την προτίμησή μας) κονιάκ, και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Βήμα 8
8) Ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα, ελαφρά ραντισμένα με λίγο κονιάκ (δείτε “Μυστικά” [3] ) και,
Βήμα 9
9) με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός κουταλιού, ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά και καλά, για να απλωθεί όλη η σοκολατένια κρέμα και να καλύψει καλά τα κομμάτια των μπισκότων, χωρίς όμως να τα θρυμματίσουμε περισσότερο.
Βήμα 10
10) Τελευταίο ρίχνουμε το γάλα, λίγο-λίγο, σε κουταλιές, έως ότου αποκτήσει το μείγμα τη σωστή υφή (να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και υδαρές.
Βήμα 11
11) Η σοκολάτα ανάμεσα στα μπισκότα πρέπει να παραμένει κρεμώδης (δείτε “Μυστικά” [4] ).
Βήμα 12
12) Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα (δείτε “Μυστικά” [5] )
Βήμα 13
13) και αδειάζουμε εκεί μέσα το σοκολατένιο μείγμα μας (δείτε “Μυστικά” [6] ).
Βήμα 14
14) Όσο και αν το προσπαθήσετε, πιστέψτε με, δεν υπάρχει περίπτωση να μη “κάνετε τη ζαβολιά σας” και να μη δοκιμάσετε από αυτή την εξαιρετική λιχουδιά, πριν ακόμη πάρει τον δρόμο για το ψυγείο. Και ιδού η απόδειξη !!!
Βήμα 15
15) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει, για 1-2 ώρες (εάν βιάζεστε να ...αμαρτήσετε, μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη για λίγη ώρα).
Βήμα 16
16) Μετά από αυτόν τον χρόνο, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.
Βήμα 17
17) Και λίγα ...t i p s : Τα μπισκότα είναι Μιράντα και τα σπάω σε χοντρά κομμάτια (δείτε “Μυστικά” [1]).
Βήμα 18
18) Η Μερέντα πρέπει να είναι σε ρευστή κατάσταση, όχι σφικτή, από το ψυγείο (δείτε “Μυστικά” [2]).
Βήμα 19
19) Για πιο εύκολη εφαρμογή της λαδόκολλα στο σχήμα της φόρμας, αρχικά την βρέχουμε κάτω από τη βρύση
Βήμα 20
20) και στη συνέχεια την στύβουμε καλά με τα χέρια. (δείτε “Μυστικά” [5]).

Λίγα μυστικά ακόμα

[1] Εγώ προτιμώ πάντα τα μπισκότα να μην είναι πολύ θρυμματισμένα, ούτε και πολύ μαλακωμένα (μου συνέβαινε παλιότερα, όταν τα ράντιζα υπερβολικά με το κονιάκ), μας αρέσει να τα νοιώθουμε στο στόμα. Έτσι, παίρνω 3 ή 4 κομμάτια από κάθε μπισκότο, σπάζοντάς το με τα δάκτυλα και όχι θρυμματίζοντάς το με το blender ή το χέρι. Επίσης, προτιμούμε το γλυκό με τα πιο γλυκά και αρωματικά Μιράντα Παπαδοπούλου και όχι με τα πιο “ουδέτερα” Πτι-Μπερ που συνήθως επιλέγονται για αυτό το γλυκό.
[2] Δεν ξέρω που φυλάτε τη Μερέντα σας, εάν πάντως την βάζετε στο ψυγείο, αυτή τη φορά βγάλτε την εγκαίρως και κρατήστε την εκτός ψυγείου τουλάχιστον για 24 ώρες, πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε ημί-ρευστη κατάσταση, δεν πρέπει να είναι κρύα και σφικτή. Θα μπορούσατε να την βάλετε και στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, να μαλακώσει, είναι όμως κάτι που εμένα δεν θα μου άρεσε καθόλου να κάνω (για λόγους που συνδέονται με τον τρόπο που οι συσκευές αυτές επεμβαίνουν στα τρόφιμα).
[3] Επίσης, τα ραντίζω και με το κονιάκ, αλλά όχι πολύ. Το περισσότερο το προσθέτω στο μείγμα βούτυρο-κακάο-ζάχαρη-σοκολάτα, πριν πέσουν τα μπισκότα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο “μεθυστικό” αλλά τα μπισκότα διατηρούνται πιο συμπαγή. Και οι δύο όμως αυτές επιλογές, είναι καθαρά θέμα γούστου και ο καθ’ ένας επιλέγει το πώς του αρέσει περισσότερο.
[4] Για ένα πιο “λιχούδικο” αποτέλεσμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
[5] Υπάρχει ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να ακολουθεί η λαδόκολλα τη μορφή της φόρμας, όταν επιχειρήσετε να την τοποθετήσετε, πριν ρίξετε μέσα το γλυκό. Την μουσκεύουμε καλά με νερό, στη συνέχει την στραγγίζουμε πολύ καλά τσαλακώνοντάς την μέσα στις χούφτες μας και έτσι γίνεται πολύ πιο εύπλαστη και είναι πια εύκολο να ακολουθήσουμε τη μορφή του δοχείο που θα επενδύσουμε.
[6] Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο την λαδόκολλα (χωρίς τη φόρμα), δίνοντας στο γλυκό το κυλινδρικό σχήμα του σαλαμιού (εξ’ ου και ένα άλλο από τα ονόματά του). Και, βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιουδήποτε άλλου σχήματος φόρμα (π.χ. κυλινδρικό μπολ) αρκεί να το καλύψετε με λαδόκολλα ή μεμβράνη, για να μπορέσετε πιο εύκολα να ξεφορμάρετε το γλυκό, αναποδογυρίζοντάς το.

Σχετικές συνταγές

    65 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cuoco, 14-6-12  
    απεχθανομαι ο,τι εχει μεσα ωμο αβγο, τελος!.-
    #
    Σχόλιο από Ερικάκι, 14-6-12  
    Ως, λάτρης της σοκολάτας και των μπισκότων αγάπησα παράφορα αυτό το γλυκό. Είναι το πιο νόστιμο μωσαικό που έκανα αν και στην κλασσική συνταγή που είχα μιράντα βάζαμε κομμένα με το χέρι και οχι σε μορφή πούδρας. Το παρασκεύασα μαζί με την 7 χρόνη αδερφή μου για άλλοθι στην παρασπονδία, πρίν το γλυκό παγώσει! Εξαιρετική και η παρουσίαση! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-6-12  
    Συμφωνω τελος τα ωμα αυγα αυτη ειναι δουκισσα με τα ολα της!
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 14-6-12  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-6-12  
    Τι ευρηματικός τίτλος κι αυτός ,αγαπητέ ggr!!Ούτε..πορνό του '70!


    Μου φτιάξατε τη διάθεση,απογευματιάτικα!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 14-6-12  
    Λατρεμένο γλυκό...μια αλλαγη από μένα που το απογειώνει περισσότερο κατα την ταπεινή μου γνώμη, αντί κονιακ βάλτε bailys και nutela αντι μερέντα.
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    chocomaria, για το bailys δεν έχω άποψη, για τη nutella θα συμφωνήσω απόλυτα ότι σαν γεύση είναι πολύ καλύτερη. Απλά, από τότε που διάβασα ότι η Μερέντα είναι ελληνικής παραγωγής, χρησιμοποιώ αυτήν.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 15-6-12  
    Απιστευτος ο σχολιασμος και η απολυτη αναλυση ολης της διαδικασιας.Μεχρι και ενα 5χρονο θα μπορεσει να κανει αυτη την αμαρτωλη συνταγη .Και ναι οχι αλλα ωμα αυγα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 15-6-12  
    Με τσαντίζει τουλάχιστον αυτό που κάθε φορά που (αυτός ο καλός κύριος με την όμορφη κόρη) ανεβάζει συνταγή ο δικός μου, καλός κύριος ,μου στέλνει το link και έρχεται το απόγευμα με τα υλικά !!!
    Είναι η αλήθεια όμως πως,τούτη τη δόση, ευχαριστήθηκα τόσο το σχόλιο της Σουηδού που θα αμαρτήσω.Πρέπει να το πω ,θα σκάσω! Να πας στο κοκορέτσι να αλλάξεις τίτλο ! Πορνό του '70 δεν έχω (η ηλικία γαρ) του '80 όμως.... Αυτό το κοκορέτσι,λοιπόν, να υπερτιτλιστεί "εμείς οι βλάχοι όπως λάχει" χαχαχαχαχαχα Και παρακαλώ θερμά,ω Γιώργε, μακρυά από δελφίνια !!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    μικρή πίπη, συγχώρησέ μου την απορία αλλά από τη μιά τα χ ρ ό ν ι α μου και ό,τι αυτά κουβαλούν μαζί τους, από την άλλη το όλο "π ν ε ύ μ α" αυτής της συνταγής (από τις "αμαρτίες" και τις "γλυκές περιπτύξεις” της περιγραφής της, έως το σχόλιο "της Σουηδού"), κάπου έχω μπερδευτεί.....

    Όταν λες "ο δικός σου καλός έρχεται το απόγευμα σπίτι με όλα τα υλικά" εννοείς "για να φτιάξεται μία όμορφη κόρη σαν του άλλου κυρίου". Δεν έχω καταλάβει, αλλά καλό μου ακούγεται. Να θέσω υποψηφιότητα για την τούρτα στα πρώτα της γενέθλια ;

    Σε ευχαριστώ, πάντως, για τα -με διάφορους τρόπους και απανωτές φορές- καλά σου λόγια.

    Ευχαριστώ και τους/τις υπόλοιπες που έχουν σχολιάσει.

    Για την tasa.x, ειδικά, να πω ότι έχει πέσει 100% μέσα, 5χρονο παιδάκι (άντε και 5 μηνών) είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες να φτιάχνει το γλυκό. Μόνο που, επειδή δεν μπορεί να διαβάσει ακόμη εύκολα, τις οδηγίες τις έπαιρνε προφορικά.

    Στην δε chocomaria, εκτός από την απάντηση που ήδη γράφω πιο πάνω να προσθέσω ότι, και λεκτικά φαίνονται να ταιριάζουν τα "Μιράντα" στη "Μερέντα"... Αστειάκι... Κρύο ; Ε, το είπαμε, θέλουν ψυγείο μετά, να σφίξουν όλα μαζί...

    Να είστε καλά !!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-6-12  
    Δύο υλικά με έκαναν να βάλω την συνταγή αυτή στα ΄Προσεχώς΄ με την διαδικασία του κατεπείγοντως..."Μιράντα" τα οποία λατρεύω και ήμουν στην αναζήτηση εδώ και καιρό πως να τα αξιοποιήσω σε συνταγή και "Μερέντα/Νουτέλα". Αντί για κονιάκ εγώ προτείνω λικέρ καφέ. Θα επανέλθω με τα πηρούνια μου. Ευχαριστούμε για την ωραία παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου γλυκού...
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    Να πάλι που βρίσκω μπροστά μου το λικέρ καφέ... Πόσο πιο "αμαρτωλή" μπορεί να γίνει αυτή η Δούκισσα ; Πόσο να ξεπέσει ;
    Βρε μήπως πρέπει να το χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά, μόνο έτσι θα το διαπιστώσω...
    Πιάσε λοιπόν δουλειά, Cindy, και αν τα κουτάλια αποφανθούν θετικά, έχουμε χρόνο για τα πιρούνια.
    Μαχαίρια μόνο, μη βγάλει καμία σας...
    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-6-12  
    Μαχαίρια θα βγάλουμε την επομένη όταν ζυγιστούμε!! Γιατί δεν είναι γλυκό αυτό να φας μόνο ένα κομματάκι. Από την παρασκευή του γίνεται η επιδρομή μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνιση του! (Το λικέρ καφέ, κατά την γνώμη μου δίνει ένα άλλο άρωμα σε τέτοια γλυκά.Το χρησιμοποιώ πολύ στην δούκισσα, στα τρουφάκια, σε κρέμες με σοκολάτα. Γούστα είναι βέβαια αυτά).
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-6-12  
    Εντάξει κύριε ΓΦιώργο βαλθήκατε να μας στείλετε σε διαιτολόγους καλοκαιριάτικα με τις συνταγές σας!!!!Έφτιαξα λοιπόν και γω τούτο το γλυκό και παθαμε οχι ερωτα οχι κολλημα δεν υπαρχουν και λογια να το εκφρασω δηλαδή. Το εφτιαξα το Σαββατο το μεσημερι και χθες το πρωι διεσωσα ενα πολυ μικρο κομματι απο τα χερια του συζυγου. Εκοψα χοντρα τα μπισκοτα εβαλα παραπανω μερεντα και και επειδη δεν ειχα κονιακ εβαλα λιγο ναμμα που μου βρισκοταν ευκαιρο.Εκανα και την παρασπονδια μου.Προσθεσα λιγα φουντουκια χοντροκομμενα!!!!Σε καθε δαγκωνια πλημμυριζε ο οργασμος της σοκολατας...Ευγε ευγε ευγε!!!!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 18-6-12  
    Φουντούκια ε ; Ψημένα ;

    Άκου τώρα. Και δέξου το σαν δώρο για την ..."επέτειο" Επι τη συμπληρώσει τετραετίας, αύριο, στο site : Καβουρδισμένα αμυγδαλάκια, όχι σε φλοίδες, αλλά ολόκληρα ή, έστω, κομμένα στη μέση.
    Και αν θέλεις να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου, σπάσε και μία σοκολάτα με τσίλι και άπλωσε τα κομμάτια μέσα στο μείγμα. Να τα συναντάει αραιά και που, αλλά να είναι εκεί... Και να "ανάβουν φωτιές"...
    Μα τι λέω, θα με διώξουν στο τέλος.....
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-6-12  
    Θυμάμαι κάποιο απόβραδο,κάπου στην Καλλιθέα,ένα ξανθό κορίτσι (ελεύθερο ακόμη) να έρχεται στο (υπερβολικά γιομάτο) τραπέζι μας,να γουρλώνει τα μάτια και να αναφωνεί : "Μα ποιός θα τα φάει όλα αυτά" ? Ο ggr,τότε, παρέα με κάποιον παλιόφιλο (αυτά θυμάται και σκιάζεται μη τον διώξουμε ο Γιώργος) όρμησαν στη στάκα,τους χοχλιούς και το σταμναγκάθι,ώστε να μάθει η νέα και ωραιοτάτη ξανθομαλλούσα τίνι τρόπω τρώγονται τα "πολλά". Έμαθε λοιπόν η νέα,αλλά τα "πολλά" γίνανε πιότερα ... Κουράγιο Μαιρούλα, κουράγιο. Σε εσένα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας. Να μας γηροκ εε προσέξεις μεθαύριο εννοώ !!! Τες πα .... Απλά αφού τρίψετε το μπισκότο σας, περάστε το από κουβερτούρα (μπιτ για μπιτ μπιτερ) και μετά από καραμελωμένα αμύγδαλα πριν φτιάξετε το γλυκό σας. Ουφ ....
    #
    Σχόλιο από ggr, 18-6-12  
    Θυμάσαι ; θυμάσαι ;
    Τι τραπέζι και εκείνο !!! Και σε περιεχόμενο και σε παρουσίες !!!

    Κα;ι είχαμε και ακέραιες, τότε τις περιουσίες...
    #
    Σχόλιο από reba, 25-6-12  
    Μου άρεσε που γίνεται με μιράντα και όχι πτι μπερ καθώς και η προσθήκη μερέντας. Ωστόσο, ενώ ανακάτεψα αρκετά, γινόταν πολύ αισθητή η άχνη ζάχαρη. Μαλλον έχω συνηθίσει πιο πολύ τις συνταγές για κορμό που περιέχουν ζαχαρούχο γάλα και όχι άχνη. Χαίρομαι πάντως που πληθαίνουν οι συνταγές μωσαϊκού που δεν περιέχουν αβγά!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 5-8-12  
    Εξαιρετικο,εβαλα αντι για τα μιραντα τα μπισκοτα γνωστης εταιρεια που ειναι με γευση σοκολατας.Πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 30-8-12  
    Υπέροχο!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    54 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cuoco, 14-6-12  
    απεχθανομαι ο,τι εχει μεσα ωμο αβγο, τελος!.-
    #
    Σχόλιο από Ερικάκι, 14-6-12  
    Ως, λάτρης της σοκολάτας και των μπισκότων αγάπησα παράφορα αυτό το γλυκό. Είναι το πιο νόστιμο μωσαικό που έκανα αν και στην κλασσική συνταγή που είχα μιράντα βάζαμε κομμένα με το χέρι και οχι σε μορφή πούδρας. Το παρασκεύασα μαζί με την 7 χρόνη αδερφή μου για άλλοθι στην παρασπονδία, πρίν το γλυκό παγώσει! Εξαιρετική και η παρουσίαση! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-6-12  
    Συμφωνω τελος τα ωμα αυγα αυτη ειναι δουκισσα με τα ολα της!
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 14-6-12  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-6-12  
    Τι ευρηματικός τίτλος κι αυτός ,αγαπητέ ggr!!Ούτε..πορνό του '70!


    Μου φτιάξατε τη διάθεση,απογευματιάτικα!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 14-6-12  
    Λατρεμένο γλυκό...μια αλλαγη από μένα που το απογειώνει περισσότερο κατα την ταπεινή μου γνώμη, αντί κονιακ βάλτε bailys και nutela αντι μερέντα.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 15-6-12  
    Απιστευτος ο σχολιασμος και η απολυτη αναλυση ολης της διαδικασιας.Μεχρι και ενα 5χρονο θα μπορεσει να κανει αυτη την αμαρτωλη συνταγη .Και ναι οχι αλλα ωμα αυγα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 15-6-12  
    Με τσαντίζει τουλάχιστον αυτό που κάθε φορά που (αυτός ο καλός κύριος με την όμορφη κόρη) ανεβάζει συνταγή ο δικός μου, καλός κύριος ,μου στέλνει το link και έρχεται το απόγευμα με τα υλικά !!!
    Είναι η αλήθεια όμως πως,τούτη τη δόση, ευχαριστήθηκα τόσο το σχόλιο της Σουηδού που θα αμαρτήσω.Πρέπει να το πω ,θα σκάσω! Να πας στο κοκορέτσι να αλλάξεις τίτλο ! Πορνό του '70 δεν έχω (η ηλικία γαρ) του '80 όμως.... Αυτό το κοκορέτσι,λοιπόν, να υπερτιτλιστεί "εμείς οι βλάχοι όπως λάχει" χαχαχαχαχαχα Και παρακαλώ θερμά,ω Γιώργε, μακρυά από δελφίνια !!!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-6-12  
    Δύο υλικά με έκαναν να βάλω την συνταγή αυτή στα ΄Προσεχώς΄ με την διαδικασία του κατεπείγοντως..."Μιράντα" τα οποία λατρεύω και ήμουν στην αναζήτηση εδώ και καιρό πως να τα αξιοποιήσω σε συνταγή και "Μερέντα/Νουτέλα". Αντί για κονιάκ εγώ προτείνω λικέρ καφέ. Θα επανέλθω με τα πηρούνια μου. Ευχαριστούμε για την ωραία παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου γλυκού...
    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-6-12  
    Μαχαίρια θα βγάλουμε την επομένη όταν ζυγιστούμε!! Γιατί δεν είναι γλυκό αυτό να φας μόνο ένα κομματάκι. Από την παρασκευή του γίνεται η επιδρομή μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνιση του! (Το λικέρ καφέ, κατά την γνώμη μου δίνει ένα άλλο άρωμα σε τέτοια γλυκά.Το χρησιμοποιώ πολύ στην δούκισσα, στα τρουφάκια, σε κρέμες με σοκολάτα. Γούστα είναι βέβαια αυτά).
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-6-12  
    Εντάξει κύριε ΓΦιώργο βαλθήκατε να μας στείλετε σε διαιτολόγους καλοκαιριάτικα με τις συνταγές σας!!!!Έφτιαξα λοιπόν και γω τούτο το γλυκό και παθαμε οχι ερωτα οχι κολλημα δεν υπαρχουν και λογια να το εκφρασω δηλαδή. Το εφτιαξα το Σαββατο το μεσημερι και χθες το πρωι διεσωσα ενα πολυ μικρο κομματι απο τα χερια του συζυγου. Εκοψα χοντρα τα μπισκοτα εβαλα παραπανω μερεντα και και επειδη δεν ειχα κονιακ εβαλα λιγο ναμμα που μου βρισκοταν ευκαιρο.Εκανα και την παρασπονδια μου.Προσθεσα λιγα φουντουκια χοντροκομμενα!!!!Σε καθε δαγκωνια πλημμυριζε ο οργασμος της σοκολατας...Ευγε ευγε ευγε!!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-6-12  
    Θυμάμαι κάποιο απόβραδο,κάπου στην Καλλιθέα,ένα ξανθό κορίτσι (ελεύθερο ακόμη) να έρχεται στο (υπερβολικά γιομάτο) τραπέζι μας,να γουρλώνει τα μάτια και να αναφωνεί : "Μα ποιός θα τα φάει όλα αυτά" ? Ο ggr,τότε, παρέα με κάποιον παλιόφιλο (αυτά θυμάται και σκιάζεται μη τον διώξουμε ο Γιώργος) όρμησαν στη στάκα,τους χοχλιούς και το σταμναγκάθι,ώστε να μάθει η νέα και ωραιοτάτη ξανθομαλλούσα τίνι τρόπω τρώγονται τα "πολλά". Έμαθε λοιπόν η νέα,αλλά τα "πολλά" γίνανε πιότερα ... Κουράγιο Μαιρούλα, κουράγιο. Σε εσένα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας. Να μας γηροκ εε προσέξεις μεθαύριο εννοώ !!! Τες πα .... Απλά αφού τρίψετε το μπισκότο σας, περάστε το από κουβερτούρα (μπιτ για μπιτ μπιτερ) και μετά από καραμελωμένα αμύγδαλα πριν φτιάξετε το γλυκό σας. Ουφ ....
    #
    Σχόλιο από reba, 25-6-12  
    Μου άρεσε που γίνεται με μιράντα και όχι πτι μπερ καθώς και η προσθήκη μερέντας. Ωστόσο, ενώ ανακάτεψα αρκετά, γινόταν πολύ αισθητή η άχνη ζάχαρη. Μαλλον έχω συνηθίσει πιο πολύ τις συνταγές για κορμό που περιέχουν ζαχαρούχο γάλα και όχι άχνη. Χαίρομαι πάντως που πληθαίνουν οι συνταγές μωσαϊκού που δεν περιέχουν αβγά!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 30-8-12  
    Υπέροχο!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maria028, 17-9-12  
    αθανατο σαλαμι!!!! απλα υπεροχο!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από katkut, 18-9-12  
    Εξαιρετικές αναλογίες!!! Έβαλα την πιό ρευστή Nutella, αυτή που είναι για την γέμιση κρουασάν και ήταν καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-9-12  
    Υπέπεσα και εγώ στην αμαρτία.... αλλά δεν μετανιώνω. Μάλιστα την επόμενη φορά θα είναι συνεργοί και καραμελωμένα φουντουκάκια.
    #
    Σχόλιο από tsivi3, 5-10-12  
    εχω φτιαξει αυτη τη συνταγη πολλες φορες ειναι εξερετικη
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 30-10-12  
    Την έχω φτιάξει αρκετές φορές και μάλιστα συνεχόμενες. Η κόρη μου έχει ξετρελαθεί.
    #
    Σχόλιο από SZgr13, 30-10-12  
    Φτιάχνω χρόνια κορμό-σαλάμι-μωσαϊκό (όπως το ξέρει ο καθένας...) αλλά αυτή πραγματικά είναι η πιο νόστιμη εκδοχή! Εννοείται πως δεν κρατήθηκα και δοκίμασα μέσα από το μπολ!! 5 πηρουνάκια εννοείται!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    chocomaria, για το bailys δεν έχω άποψη, για τη nutella θα συμφωνήσω απόλυτα ότι σαν γεύση είναι πολύ καλύτερη. Απλά, από τότε που διάβασα ότι η Μερέντα είναι ελληνικής παραγωγής, χρησιμοποιώ αυτήν.
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    μικρή πίπη, συγχώρησέ μου την απορία αλλά από τη μιά τα χ ρ ό ν ι α μου και ό,τι αυτά κουβαλούν μαζί τους, από την άλλη το όλο "π ν ε ύ μ α" αυτής της συνταγής (από τις "αμαρτίες" και τις "γλυκές περιπτύξεις” της περιγραφής της, έως το σχόλιο "της Σουηδού"), κάπου έχω μπερδευτεί.....

    Όταν λες "ο δικός σου καλός έρχεται το απόγευμα σπίτι με όλα τα υλικά" εννοείς "για να φτιάξεται μία όμορφη κόρη σαν του άλλου κυρίου". Δεν έχω καταλάβει, αλλά καλό μου ακούγεται. Να θέσω υποψηφιότητα για την τούρτα στα πρώτα της γενέθλια ;

    Σε ευχαριστώ, πάντως, για τα -με διάφορους τρόπους και απανωτές φορές- καλά σου λόγια.

    Ευχαριστώ και τους/τις υπόλοιπες που έχουν σχολιάσει.

    Για την tasa.x, ειδικά, να πω ότι έχει πέσει 100% μέσα, 5χρονο παιδάκι (άντε και 5 μηνών) είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες να φτιάχνει το γλυκό. Μόνο που, επειδή δεν μπορεί να διαβάσει ακόμη εύκολα, τις οδηγίες τις έπαιρνε προφορικά.

    Στην δε chocomaria, εκτός από την απάντηση που ήδη γράφω πιο πάνω να προσθέσω ότι, και λεκτικά φαίνονται να ταιριάζουν τα "Μιράντα" στη "Μερέντα"... Αστειάκι... Κρύο ; Ε, το είπαμε, θέλουν ψυγείο μετά, να σφίξουν όλα μαζί...

    Να είστε καλά !!
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-6-12  
    Να πάλι που βρίσκω μπροστά μου το λικέρ καφέ... Πόσο πιο "αμαρτωλή" μπορεί να γίνει αυτή η Δούκισσα ; Πόσο να ξεπέσει ;
    Βρε μήπως πρέπει να το χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά, μόνο έτσι θα το διαπιστώσω...
    Πιάσε λοιπόν δουλειά, Cindy, και αν τα κουτάλια αποφανθούν θετικά, έχουμε χρόνο για τα πιρούνια.
    Μαχαίρια μόνο, μη βγάλει καμία σας...
    #
    Σχόλιο από ggr, 18-6-12  
    Φουντούκια ε ; Ψημένα ;

    Άκου τώρα. Και δέξου το σαν δώρο για την ..."επέτειο" Επι τη συμπληρώσει τετραετίας, αύριο, στο site : Καβουρδισμένα αμυγδαλάκια, όχι σε φλοίδες, αλλά ολόκληρα ή, έστω, κομμένα στη μέση.
    Και αν θέλεις να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου, σπάσε και μία σοκολάτα με τσίλι και άπλωσε τα κομμάτια μέσα στο μείγμα. Να τα συναντάει αραιά και που, αλλά να είναι εκεί... Και να "ανάβουν φωτιές"...
    Μα τι λέω, θα με διώξουν στο τέλος.....
    #
    Σχόλιο από ggr, 18-6-12  
    Θυμάσαι ; θυμάσαι ;
    Τι τραπέζι και εκείνο !!! Και σε περιεχόμενο και σε παρουσίες !!!

    Κα;ι είχαμε και ακέραιες, τότε τις περιουσίες...
    #
    Σχόλιο από ggr, 21-1-13  
    Θα μπορούσες eta να μη βάλεις το κονιάκ στη σοκολάτα αλλά να ραντίσεις τα μπισκότα. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις και αυτό που σκέφθηκες, να τα ραντίσεις με λίγο γάλα αλλά και με νεράκι. Ούτως ή άλλως είναι τόσο λίγη η ποσότητά του που δεν γίνεται αντιληπτή.
    Πάντως, και σε αυτό που έφτιαξες, τα μπισκότα θα μαλακώσουν, θα νοτίσουν από την παραμονή τους μέσα στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από helcon, 6-1-14  
    Χρόνια πολλά και δημιουργική χρονιά. Θέλω να το φτιάξω αύριο που γιορτάζει ο γιος μου αλλά έχω μια απορία. Όταν λες μισό-μισό βούτυρο δεν κατάλαβα εκτός από βιτάμ τι βούτυρο είναι το άλλο.
    #
    Σχόλιο από ggr, 6-1-14  
    helcon, μάλλον πρόλαβα...
    Το "βούτυρο" είναι φρέσκο, "πραγματικό" βούτυρο.
    Το βιτάμ είναι ένα φυτικό προϊόν, λιπαρή ουσία και αυτή, αλλά καμία σχέση με το πραγματικό βούτυρο. Είναι όμως πολύ πιο ελαφρύ και η προσθήκη του αφαιρεί ζωικά λίπη από το γλυκό (τα πολύ "κυνηγημένα" σήμερα ζωικά λίπη).
    Θα μπορούσες, φυσικά, να αντικαταστήσεις ολόκληρη την ποσότητα του βούτυρου με βιτάμ, το γλυκό θα είναι πολύ πιο λεπτό στην υφή και πολύ πιο ελαφρύ.
    Καλή επιτυχία!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 5-8-12  
    Εξαιρετικο,εβαλα αντι για τα μιραντα τα μπισκοτα γνωστης εταιρεια που ειναι με γευση σοκολατας.Πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από nikoulini s.s., 2-10-14  
    Είναι τέλειο και με μπισκότα πτι-μπερ!!
    #
    Σχόλιο από Giota.th, 12-3-17  
    Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη. Η μόνη παραλλαγή που έκανα, είναι πως δεν έβαλα όλη την άχνη - είμαι και ερωτευμένη με τη ζάχαρη - γιατί μου φάνηκε ήδη γλυκό με τα 110γρ-120γρ που έβαλα. Το αποτέλεσμα δεν σε λιγώνει και μπορείς να φας περισσότερο :) Μπράβο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
    Γλυκά Ψυγείου
    Ένα βιβλίο 357 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    Σοκολατενιες λιχουδιες προς δοκιμη!
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita
    δοκιμασμένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 147 αγαπημένων συνταγών, του/της murto