ggr
ggr @george
Athens

“- Μπαμπά, τώρα που είμαι μεγάλη, νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε. Θέλω να μου πεις.....”Και μόνο που άκουσα αυτές τις κουβέντες, με έπιασε κρύος ιδρώτας... Όταν τις ακούς από ένα εξάχρονο παιδί, φυσικό είναι..... Και όταν, μάλιστα, είναι και κορίτσι... Πάνω που ήμουν έτοιμος να της πω“Γιατί δεν πας να μιλήσεις με τη μαμά σου για αυτά τα πράγματα; ”, την άκουσα να συνεχίζε“...πώς φτιάχνεις εκείνη την ωραία σαλάτα που τρώτε μερικές φορές με τη μαμά. Εκείνη με το γιαούρτι... και τις κονσέρβες... Εκείνη που δεν με αφήνετε να φάω εγώ...”Την πρόσκαιρη ανακούφιση (ούτε πέντε δευτερόλεπτα δεν κράτησε...), τη διαδέχθηκε η έκπληξη. Γιατί το πιο ωραίο μου το φύλαγε για τη συνέχεια“Εγώ την έχω δοκιμάσει μία φορά... Μία ημέρα που είχατε κατέβει στον κήπο... Μία κουταλιά πήρα μόνο, αλήθεια σου λέω... Ήταν όμως πολύ νόστιμη, πολύ δροσερή..... Γιατί μπαμπά μου δεν κάνει να την φάω εγώ; ”Με πρόλαβε τελευταία στιγμή, πριν τη μαλώσω. “Ζεσταίνει και αυτή το μυαλουδάκι μας, όπως τα κινητά ; ” Ακόμα και τώρα που το γράφω, γελάω! Και, βέβαια, της είπα τη “μυστική συνταγή” μου και, μάλιστα, την φτιάξαμε και μαζί!!!Ή, τουλάχιστον, μία εκδοχή της... Για μικρά και π ε ρ ί ε ρ γ α παιδάκια.....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 παιδάκι και 2 ενήλικους
  1. ...για την “παιδική” συνταγή
  2. 1 κολοκυθάκι
  3. 1 πόδι σέλερυ
  4. 1 στραγγιστό γιαούρτι
  5. ελαιόλαδο
  6. αλάτι και πιπέρι
  7. ...για τη συνταγή “μόνο για ενηλίκους”
  8. 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  9. 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  10. 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι (κατά προτίμηση πικάντικο)
  11. επί πλέον αλάτι και, κυρίως, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    «- Στην αρχή ξύνουμε ένα κολοκυθάκι…»

  2. 2

    «και συνεχίζουμε ξύνοντας και ένα καρότο...» «- Και γιατί δεν τα ξύνουμε όλα μαζί;» «-Επειδή το ξύσμα του κολοκυθιού μπορεί να σβολιάσει και να μην ανακατεύεται καλά στη συνέχεια».

  3. 3

    «- προσθέτουμε λίγο αλατάκι και λίγο πιπέρι στο πρώτο αυτό μέρος, ανακατεύοντας...» «-λίγο όμως πιπέρι, εντάξει; δεν μου αρέσει εμένα να καίει...» (Έλα όμως που στη σαλάτα πηγαίνει πολύ...)

  4. 4

    «- ξύνουμε και το υπόλοιπο καρότο, και...»

  5. 5

    «- ναι ξέρω, ξέρω, και το υπόλοιπο κολοκυθάκι, »

  6. 6

    «σωστά, και βάζουμε και πάλι αλατάκι και πιπεράκι. Εντάξει;»

  7. 7

    «- Αυτό τι είναι που ξύνεις τώρα μπαμπά ?» «- Σέλερυ, σέλινο με μακριές γάμπες δηλαδή»

  8. 8

    «- Θα βάλουμε και λάδι;» «- Ναι αγάπη μου, και επειδή έχουμε από το λάδι που έμεινε στο ταψί όταν φτιάξαμε αποξηραμένες ντομάτες, θα βάλουμε πρώτα από αυτό. Είναι πολύ νόστιμο»

  9. 9

    «και θα βάλουμε και μία αποξηραμένη ντομάτα, κομμένη σε κομματάκια»

  10. 10

    «προσθέτουμε και το γιαούρτι»

  11. 11

    «έλα, ανακάτεψε καλά να ενωθούν καλά όλα τα υλικά»

  12. 12

    «- Τελευταία θα βάλουμε τα παντζάρια, κομμένα σε κυβάκια, καθώς και τον βασιλικό, κομμένο και αυτόν σε κομμάτια, με το χέρι»

  13. 13

    «- Προσθέτουμε και μία καλή δόση μουστάρδας και η σαλάτα σου είναι έτοιμη»

  14. 14

    «- Ορίστε, σερβιρισμένη και έτοιμη να την απολαύσεις»

  15. 15

    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΓια να σοβαρευθούμε τώρα... Καλή και η l i g h t εκδοχή της, αλλά…χρειάζονται μία δύο διορθωτικές κινήσεις. Δείτε πόσο εύκολο είναι να την αλλάξουμε σε …“adults only salad”. Κατ’ αρχήν, οι “απαγορευμένες” κονσέρβεςΚόκκινα φασόλια, πλήρη “Ε”, γεννετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και θρύμματα τόνου, υπολείμματα από την κοπή των “καλών κομματιών του” (Φιλέτα & ΣΙΑ Ο.Ε.).

  16. 16

    Τελευταίο, ένα ακόμη γιαούρτι (έτσι, για να λέμε ότι είναι μία “υγιεινή” σαλάτα… αλλά και για λόγους πρακτικούς, έχουν γίνει πολλά τα “στεγνά” υλικά),

  17. 17

    Λίγο ανακάτεμα και έτοιμη μία ακόμη δροσερή, γρήγορη και εύκολη σαλάτα. Που, σαν και την “Meine Liebe τα κάναμε σαλάτα. Κονσέρβες τώρα...” καλόν είναι να αποφεύγεται στα μικρά παιδιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
Πραγματικά, όταν διάβαζα τη συνταγή, αναρωτιώμουν για ποιο λόγο είναι μόνο για ενήλικους αφού ούτε αλκοόλ έχει ούτε κάτι άλλο επικίνδυνο. Όταν έφτασα στην τελευταία σειρά, γούρλωσαν τα μάτια μου! Είπα \"έλεος, πόση πια άγνοια υπάρχει σ´αυτη τη χώρα;\"
1ον, οι αριθμοί Ε ΔΕΝ είναι επικίνδυνοι. Αυτοί που ήταν, έχουν απαγορευτεί προ πολλού.
Και 2ον, τι φόβος είναι αυτός με τα γεννετικά τροποποιημένα; Σαν βιολόγος προσβάλομαι όταν ακούω τέτοια σχόλια. Τέλος πάντων, αν θέλετε να μάθετε τι ακριβώς ισχύει, προτείνω το ντοκιμαντερ του BBC \"e-numbers\" του Stefan Gates. Θα καταρρίψει πολλούς μύθους.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens