Evangelos
Evangelos @cook_8456775

Τέλεια, παραδοσιακή, νηστίσιμη, διαιτητική και ρίχνει και τη πίεση!-P

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Ένα γεμάτο μπωλ
  1. 5-6 μελιτζάνες
  2. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  3. Βασιλικός (ταιριάζει ΠΟΛΥ, μην τον τσιγκουνευτείτε)
  4. 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  5. 1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
  6. 1 κ.γ. λάδι
  7. 2 κ.γ. ξύδι (αν έχετε βαλσάμικο ακόμα καλύτερα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά και σκουπίζετε τις μελιτζάνες, τους αφαιρείτε προσεκτικά τα κοτσάνια ώστε να φύγει όσο το δυνατόν λιγότερη σάρκα και μετά τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC (με αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 45’ σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, σκέτες χωρίς ΚΑΜΙΑ λιπαρή ουσία.

  2. 2

    Μετά με ένα μαχαιροπίρουνο τις ανοίγετε με μια χαρακιά και τις καθαρίζετε όσο μπορείτε από τα σποράκια (έτσι είναι πιο ελαφριά) και τη φλούδα (ξύστε την καλά να βγει όλη η σάρκα).

  3. 3

    Αφού το 'χετε κάνει αυτό και έχετε όλη τη σάρκα, τη στύβετε καλά σε ένα σουρωτηράκι να φύγουν τα πολλά ζουμιά, τη βάζετε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε καλά (αν δεν έχετε multi γίνεται εύκολα και στο χέρι με ένα κουτάλι ή πιρούνι). Έτοιμη!

Αντιδράσεις

Από

Evangelos
Evangelos @cook_8456775
στις