Η βασική συνταγή για γκανάς
Οι σωστές αναλογίες για καθε είδους γκανάς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά
-
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
-
100 γρ. μέλι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει πιο μαλακή)
-
600 γρ. κουβερτούρα 52-55% κακάο
-
500 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 66% κακάο
-
490 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
-
480 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 72% κακάο
-
900 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-
1.150 γρ. κουβερτούρα λευκή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
-
2
Εν τω μεταξύ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα της επιλογής μας σε μικρα κομμάτια και την βαζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μέλι.
-
3
Λίγο πριν βράσει η κρέμα (δηλαδή λίγο πριν αρχίσει να φουσκώνει) την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
-
4
Περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει από την θερμότητα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
-
5
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές, λείο, σοκολατένιο μείγμα, αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη γιατί θα πάρει αέρα το μείγμα και θα αποκτήσει φυσαλίδες.
-
6
Χρησιμοποιούμε την γκανάς όσο είναι ακόμα ρευστή, εκτος αν η συνταγή ζητάει μια σταθερη γκανάς που να αλείφεται, σε αυτή την περίπτωση την αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος και την αφήνουμε να σταθεροποιηθει εκτός ψυγειου.
Σχόλια (16)