κύρια φωτογραφία συνταγής Η βασική συνταγή για γκανάς
basilo 20
basilo 20 @cook_8488708

Οι σωστές αναλογίες για καθε είδους γκανάς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
1,250 γρ.
  1. 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  2. 100 γρ. μέλι (προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει πιο μαλακή)
  3. 500 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 66% κακάο
  4. 490 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
  5. 480 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 72% κακάο
  6. 1.150 γρ. κουβερτούρα λευκή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα της επιλογής μας σε μικρα κομμάτια και την βαζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μέλι.

  3. 3

    Λίγο πριν βράσει η κρέμα (δηλαδή λίγο πριν αρχίσει να φουσκώνει) την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.

  4. 4

    Περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει από την θερμότητα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

  5. 5

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές, λείο, σοκολατένιο μείγμα, αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη γιατί θα πάρει αέρα το μείγμα και θα αποκτήσει φυσαλίδες.

  6. 6

    Χρησιμοποιούμε την γκανάς όσο είναι ακόμα ρευστή, εκτος αν η συνταγή ζητάει μια σταθερη γκανάς που να αλείφεται, σε αυτή την περίπτωση την αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος και την αφήνουμε να σταθεροποιηθει εκτός ψυγειου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Δήμητρα Καρύγιαννη
Δήμητρα Καρύγιαννη @cook_15811120
Θα ρωτήσω κοτσάνα αλλα το τολμώ. Η κρέμα γάλακτος και μέλι σαν ποσότητα ειναι στάνταρ και μετά διαφέρει η ποσότητα στην σοκολάτα. Για λευκή Γκάνας βάζω τα 1150 γρ λευκής σοκολατας και 600 γρ κρ. Γάλακτος και 100 μέλι. Όχι όλες τις σοκολάτες μαζί ε;

Από

basilo 20
basilo 20 @cook_8488708
στις