κύρια φωτογραφία συνταγής Η Φασολάδα της γιαγιάς!
FILITSA
FILITSA @cook_8449874

Λαχταριστή παραδοσιακή φασολάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
  1. 500 γρ. φασόλια χοντρά
  2. 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 4 κλωνάρια σέλινο
  5. 1/2 κόκκινη πιπεριά
  6. 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  7. 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  8. 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  9. χυμό από μισό λεμόνι
  10. 1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
  11. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής.

  2. 2

    Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.

  3. 3

    Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522
Αγαπητή FILITSA όντως η φασολάδα που θα προκύψει εκτελώντας τη συνταγή σου φαίνεται φανταστική, γευστικά. Όμως θα ήθελα να σου επισημάνω τα εξής: Η σόδα (δηλαδή το όξινο ανθρακικό νάτριο) καταστρέφει ορισμένα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το γεγονός ότι πετάς το νερό έχει ως αποτέλεσμα να πετάς και όποια ουσία περιέχουν τα φασόλια, η οποία είναι ευδιάλυτη στο νερό! Κατά τη γνώμη μου, πρέπει πρώτα να πλένουμε καλά τα φασόλια, να τα μουσκεύουμε και να μην πετάμε ούτε και το νερό που τα μουσκέψαμε! Αν δεν θέλετε να έχετε εντερικές διαταραχές εξαιτίας μαγειρεμένων ξερών φασολιών, προσθέστε στις συνταγές σας μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα, προτού μαγειρέψετε τα φασόλια! Ευδοκία Πατσιλινάκου

Από

FILITSA
FILITSA @cook_8449874
στις