Η Φουντουκόπιτα της κυρά-Μάρως
Ελαφριά πανεύκολη φουντουκόπιτα. Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η μαμά μιας φίλης μου. Δοκιμάστε την.....
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν στα παραπάνω υλικά αφαιρέσετε τα φουντούκια και βάλετε αμύγδαλα αλεσμένα θα έχετε μία ωραία αμυγδαλόπιτα.
Υλικά
-
6 αυγά χωρισμένα (κρόκοι + ασπράδια)
-
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι του νερού φουντούκια αλεσμένα
-
10 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
-
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
-
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
-
2 βανίλιες
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-
2 1/2 ποτήρια νερό
-
φλούδα από λεμόνι
-
λίγο χυμό λεμονιού
-
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
1 κρέμα γάλακτος των 250ml χτυπημένη
-
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια ή κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
2
Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη να χτυπηθούν καλά.
-
3
Κατόπιν ρίχνουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη φρυγανιά το αλεύρι με το μπέικιν, το αλεσμένο φουντούκι και τις βανίλιες.
-
4
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μετά ρίχνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
-
5
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς για 45 λεπτά.
-
6
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε για 5 λεπτα από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
-
7
Όταν ψηθεί η φουντουκόπιτα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πιει το σιροπάκι.
-
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια ή το κονιάκ μέχρι να γίνει σαντυγί. Όταν κρυώσει η φουντουκόπιτα την στρώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα τριμμένο φουντούκι.
Σχόλια (10)