Η γαλατόπιτα της γιαγιάς μου
Πεντανόστιμη γαλατόπιτα που με γυρνάει σε γεύσεις των παιδικών μου χρόνων...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ από παιδί δεν έπινα γάλα. Αυτό το κληρονόμησαν και οι γιοι μου. Τότε θυμήθηκα την γιαγιά μου που στην προσπάθειά της να πάρω γάλα σε οποιαδήποτε μορφή μου έφτιαχνε γαλατόπιττες. Μόνο που τις τρώγανε και όλοι οι άλλοι όπως γίνεται και στο δικό μου σπίτι τώρα... Σήμερα που έφτιαξα μία μύρισε η πολυκατοικία, μοιράσαμε την μισή στους δίπλα, στους από πάνω και στους από κάτω και τρώμε την υπόλοιπη.
Υλικά
-
2 λίτρα πλήρες γάλα
-
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
-
4 αυγά
-
1 βιτάμ
-
2-3 βανίλιες
-
1/2 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
-
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζαχαρη.
-
2
Τοποθετουμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Θα πρέπει να προκύψει μια αραιή κρέμα.
-
3
Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει απο τη φωτιά.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.
-
5
Αδειάζουμε τη γέμιση και φτιάχνουμε τον κόθρο της πίτας στρίβοντας τα φύλλα και βουτυρώνοντάς τα από πάνω.
-
6
Οταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με κανέλα και.....την καταβροχθίζουμε!
Σχόλια