κύρια φωτογραφία συνταγής Η καλύτερη φανουρόπιτα που έχω δοκιμάσει
taraballoo
taraballoo @cook_8473275

Μου την έδωσε μια φιλη και ειναι η πρώτη που μου πετυχαίνει τοσο ευκολα αλλα και η μονη που μου άρεσε τοσο πολυ. Είχα φτιαξει στο παρελθον καποιες άλλες συνταγες με απόλυτη αποτυχια γενικα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μέλι να 'ναι καλης ποιοτητας. Πιστευω ενα μέλι ανθεων πορτοκαλιού θα ταιριαζε πολυ καλα.Tο άθροισμα των υλικων που θα χρησιμοποιησουμε πρεπει να 'ναι μονός αριθμος. Οποτε αν δε θέλετε να χρησιμοποιησετε ξύσμα πορτοκαλιου πρέπει στη θεση του να βαλετε κάτι αλλο. Μη με ρωτήσετε το γιατι, ετσι το έμαθα απο τους παλιότερους και εδω ετσι το συνηθίζουμε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ενα ταψι μεγαλο
  1. 3 ποτήρια νερο
  2. 1 ποτήρι λάδι
  3. 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  4. 1 ποτήρι μέλι
  5. 1/2 ποτήρι κονιάκ
  6. λίγες σταφίδες
  7. 1 κουταλάκι κανέλα
  8. λίγα γαρύφαλα
  9. 1 ποτήρι καρύδι ψιλοκομμένο
  10. 3 κουταλάκια μπέικιν
  11. 1 1/2 κουταλάκι σόδα
  12. 1/2 κιλό αλέυρι σταρίσιο
  13. 1/2 κιλό αλέυρι φαριναπ
  14. 3 πορτοκαλια ( το χυμό και το ξύσμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα θα βάλουμε τις σταφίδες στο κονιάκ πριν το ανακάτεμα των υλικών.

  2. 2

    Μετα τα αφήνουμε αυτα στην ακρη και βάζουμε τη σοδα και το μπεικιν μεσα στο πορτοκάλι (προσοχή μη μας φουσκώσει και ξεχυλήσει ναχουμε απο κατω ενα πιατο βαθουλο).

  3. 3

    Αφου κάνουμε αυτα τα 2, παίρνουμε μια λεκάνη ρίχνουμε ολα τα υλικά μεσα και αυτα που έχουμε φτιάξει τα μείγματα προσθέτουμε το αλευρι και τα ζημώνουμε ολα μαζι.

  4. 4

    Ψηνουμε ανάλογα με το φούρνο που εχει ο καθένας. Μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψι στη μεση του ψησίματος για να μην αρπάξει η πιτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

taraballoo
taraballoo @cook_8473275
Εύχομαι να σας αρεσει η συνταγή μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε ειναι ωραια.Βεβαια αυτα ειναι και προσωπικα γουστα! Εύχομαι ο Αγιος Φανουριος να σας φανερωσει τα χαμενα αντικειμενα!

Από

taraballoo
taraballoo @cook_8473275
στις