Η καλύτερη φανουρόπιτα που έχω δοκιμάσει
Μου την έδωσε μια φιλη και ειναι η πρώτη που μου πετυχαίνει τοσο ευκολα αλλα και η μονη που μου άρεσε τοσο πολυ. Είχα φτιαξει στο παρελθον καποιες άλλες συνταγες με απόλυτη αποτυχια γενικα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μέλι να 'ναι καλης ποιοτητας. Πιστευω ενα μέλι ανθεων πορτοκαλιού θα ταιριαζε πολυ καλα.Tο άθροισμα των υλικων που θα χρησιμοποιησουμε πρεπει να 'ναι μονός αριθμος. Οποτε αν δε θέλετε να χρησιμοποιησετε ξύσμα πορτοκαλιου πρέπει στη θεση του να βαλετε κάτι αλλο. Μη με ρωτήσετε το γιατι, ετσι το έμαθα απο τους παλιότερους και εδω ετσι το συνηθίζουμε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα θα βάλουμε τις σταφίδες στο κονιάκ πριν το ανακάτεμα των υλικών.
-
2
Μετα τα αφήνουμε αυτα στην ακρη και βάζουμε τη σοδα και το μπεικιν μεσα στο πορτοκάλι (προσοχή μη μας φουσκώσει και ξεχυλήσει ναχουμε απο κατω ενα πιατο βαθουλο).
-
3
Αφου κάνουμε αυτα τα 2, παίρνουμε μια λεκάνη ρίχνουμε ολα τα υλικά μεσα και αυτα που έχουμε φτιάξει τα μείγματα προσθέτουμε το αλευρι και τα ζημώνουμε ολα μαζι.
-
4
Ψηνουμε ανάλογα με το φούρνο που εχει ο καθένας. Μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψι στη μεση του ψησίματος για να μην αρπάξει η πιτα.
Σχόλια (7)