κύρια φωτογραφία συνταγής Η καρυδόπιτα της Γωγώς
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Η συνταγή είναι από την κουμπάρα μου τη Γωγώ. Τέλεια όπως όλες οι συνταγές που μου έχει δώσει...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  2. 1 1/2 φλ. αλεύρι φαρίνα
  3. 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  4. 1 1/2 φλ. βούτυρο
  5. 2 φλ. καρύδια κομμένα
  6. 3/4 φλ γάλα
  7. 1 κ.γ. σόδα
  8. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  9. λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλο
  10. 1 βανίλια
  11. Σιρόπι
  12. 3 φλ. ζάχαρη
  13. 3 φλ. νερό
  14. λίγη φλούδα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα, τα καρύδια, το σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, να φτάνει μέχρι τη μέση τουλάχιστον.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 200°

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το σιρόπι. Θα πρέπει είτε η καρυδόπιτα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό, είτε το ανάποδο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα