Η καρυδόπιτα της μαμάς μου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά.
-
2
Μετά προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού, τις βανίλιες, το γαρύφαλο, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι και τα καρύδια.
-
3
Το βάζουμε σε ταψί νούμερο 40 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν ξεκολλάει είναι έτοιμο.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σιροπιάζουμε αφού βράσουμε το σιρόπι για 7 λεπτά. Το σιρόπι ζεστό το γλυκό κρύο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια