κύρια φωτογραφία συνταγής Η καρυδόπιτα της μαμάς μου
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 φλυτζανάκια καφέ γάλα
  2. 8 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
  3. 9 φλυτζανάκια καφέ αλεύρι
  4. 9 φλυτζανάκια καφέ καρύδια
  5. 5 κουταλάκια καφέ μπέκιν
  6. 2 κουταλάκια καφέ σόδα
  7. 3 βανίλιες
  8. λίγο γαρύφαλο - λίγη κανέλα
  9. Σιρόπι
  10. 19 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
  11. 15 φλυτζανάκια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά.

  2. 2

    Μετά προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού, τις βανίλιες, το γαρύφαλο, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι και τα καρύδια.

  3. 3

    Το βάζουμε σε ταψί νούμερο 40 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν ξεκολλάει είναι έτοιμο.

  4. 4

    Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σιροπιάζουμε αφού βράσουμε το σιρόπι για 7 λεπτά. Το σιρόπι ζεστό το γλυκό κρύο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

jenoven
jenoven @cook_8458890
την εφτιαξα ακριβως τη συνταγη.Μπορω να πω οτι δεν εχω ξαναδοκιμασει ποτε τοσο αφρατη καρυδοπιτα.Πεντανοστιμη θεικη!!!!!!!και το βασικοτερο πανευκολη συνταγη.ΜΠΡΑΒΟ

Από

ΤΣΕΛΕΣΤΟ
ΤΣΕΛΕΣΤΟ @cook_8455053
στις
,ΕΛΛΑΔΑ