Η καρμπονάρα του Πάπα
Είναι ένα υπέροχο πιάτο από Ιταλία. Αν κι εγώ τη γνήσια Ιταλική καρμπονάρα, δεν ήθελα ούτε να τη δω, γιατί περιέχει ωμό αυγό κι όμως τώρα τη δοκίμασα και είναι καταπληκτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ επείδη σας είπα κι από την αρχή ότι το ωμό αυγό δεν το θέλω έκανα μια μικρή παραλλαγήΤους κρόκους τους πρόσθεσα στη σάλτσα αφού την είχα βγάλει από τη φωτιά και τα ανακάτεψα καλά και έπειτα έβαλα τα μακαρόνια.Τη συνταγή την βρήκα από την εκπομπή Chef στον αέρα με τον Chef Πασκουάλε Λέμπο. Η συνταγή είναι η αυθεντική, τα ζυμαρικά στη φώτο αλλάζουν γιατί δεν βρήκα φετουτσίνε και χρησιμοποίησα βίδες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας.
-
2
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κύβους, το μπέικον σε κύβους, το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και ζεματίζουμε τον αρακά σε λίγο ζεστό νερό για 1 – 2 λεπτά.
-
3
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια και αλάτι.
-
4
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους αβγών και ρίχνουμε πιπέρι.
-
5
Προσθέτουμε τον αρακά στο τηγάνι.
-
6
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
-
7
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε το ζαμπόν και τα ζυμαρικά μας.
-
8
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αβγών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια