Η κορυφαία μηλόπιτα της Βίκυς
Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή με εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα όμως! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οc για 15'. Και μετά χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 45'.
Υλικά
-
1 συσκευασία ζύμη τάρτας (για ευκολία) ή μπορείτε να φτιάξετε και την δική σας
-
8 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
1/2 φλυτζάνα καρύδια
-
Για την sause
-
1/4 φλυτζάνα λευκή ζάχαρη
-
3/4 φλυτζάνα καστανή ζάχαρη
-
1/3 φλυτζάνα νερό
-
1 φλυτζάνα βούτυρο και 3 κουταλιές σούπας (κατά προτίμηση πρόβειο)
-
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την sauseΛιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Διαλύουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει ελαφρά και να κάνει φουσκάλες. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε τις ζαχαρίτσες μας και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Εντωμεταξύ, στρώνουμε την ταρτιέρα με την ζύμη και κρατάμε λίγο για να κάνουμε λωρίδες όπως στην pasta flora.
-
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα.
-
4
Τα στρώνουμε και αυτά και ρίχνουμε και τα καρύδια μας.
-
5
Ρίχνουμε την sause να πάει παντού.
-
6
Πλέκουμε τις λωρίδες της ζύμης από πάνω.
-
7
Αλοίφουμε με αυγό και γάλα.
Σχόλια (4)