Η Μαγειρίτσα των χορτοφάγων
Μανιταρόσουπα με πλευρώτους. Μια πραγματικά υπέροχη σούπα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σύγχρονη ελαφριά κουζίνα απο την κα Βέφα.
Υλικά
-
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
-
1/4 κούπα λάδι
-
1 κούπα φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
-
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
-
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
-
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
-
αλατι, πιπέρι
-
1 ασπράδι αύγού
-
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικο χαρτί κουζίνας.
-
2
Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
-
3
Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακομη.
-
4
Προσθέστε τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλατι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι.
-
5
Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
-
6
Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την απο την φωτιά.
Σχόλια (56)