Η Μαμαλίγκα της κ. Βασιλικής
Είναι μια πεντανόστιμη και πανεύκολη τραχανοκολοκυθοτυρόπιτα που τη φτιάχνει μια μερακλού φίλη της μαμάς μου. Το καλοκαίρι που ήρθα πάλι Ελλάδα την κάλεσε η μαμά μου για "σεμινάριο" και έτσι με χαρά τη μοιράζομαι μαζί σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή τα υλικά κατεβάζουν πολλά υγρά αν θέλω το κάτω μέρος της πίτα να κάνει κρούστα μπορώ να φτιάξω ένα ζυμαράκι και να ανοίξω ένα φύλλο το οποίο θα στρώσω έτσι ώστε ίσα να καλύψει τον πάτο του ταψιού. Έτσι η πίτα μας θα έχει μια χρυσή τραγανή κρούστα από κάτω όταν ψηθεί και θα σερβίρεται και πιο ωραία. Το φύλλο προσοχή να είναι λεπτό για να μη καταλαβαίνεται στη γεύση.Μπορείτε να φτιάξετε μια ζύμη με 2 ποτήρια νερού αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 αυγό, 1 φλιτζανάκι λάδι, 1 φλιτζανάκι γάλα, 1/2 φακελάκι μαγιά, λίγο ξύδι, από την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση χρειάζεστε για το ταψί σας και την υπόλοιπη να την ανοίξετε για να φτιάξετε κρουασανάκια τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με τυρί φέτα και κεφαλοτύρι, χτυπημένο αυγό και πιπεράκι.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφω το ταψί ή το πυρέξ μου με βούτυρο και ρίχνω λίγο αλεύρι.
-
2
Ανακατεύω όλα τα υλικά (θα είναι ένα παχύρευστο μίγμα) και τα ρίχνω από πάνω.
-
3
Αν θέλω ρίχνω από πάνω και άλλο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα.
-
4
Βάζω το ταψί στο φούρνο στο πιο δυνατό για 10-15 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (36)