Η μηλόπιτα της Γιάννας (πανεύκολη!)
Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα. Νηστίσιμη, οικονομική με οχτώ μόνο υλικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ πρόσθεσα και λίγο γαρίφαλο μαζί με την κανέλα.Αν θέλετε να σας βγει λιγότερο υγρή, μπορείτε να αδειάσετε το ζουμί που θα έχουν βγάλει τα μήλα με τη ζάχαρη. Επίσης, εγώ αντικαθιστώ το σπορέλαιο με φυτικά έλαια, σχεδόν μία λιωμένη πλάκα.Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 36 x 22 (ορθογώνιο).
Υλικά
-
4 μεγάλα μήλα ή 5 μικρά
-
500 γρ. φαρίνα
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 κουτ. γλ. κανέλα
-
4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
-
2
Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα στα μήλα που κόψαμε προηγουμένως και αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
4
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα για 5 λεπτά.
-
5
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τις βανίλιες και χτυπάμε λίγο ακόμη.
-
6
Ρίχνουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (όχι με μίξερ).
-
7
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
-
8
Κατεβάζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα στις αντιστάσεις.
-
9
Μόλις ψηθεί (κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι) αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα.
Σχόλια (2)