Η μηλόπιτα της υγείας
Μια πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη μηλόπιτα, και πολύ υγιεινή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν σας αρέσει το αλεύρι ολικής αλέσεως και η καστανή ζάχαρη, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τα αντίστοιχα λευκά προϊόντα. Προσωπικά, σε πολλές συνταγές αντικαθιστώ μέρος από το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής αλέσεως. Τα γλυκά γίνονται έτσι πιο υγιεινά, και τα παίρνω ακόμα και ως σνακ στο γραφείο!...
Υλικά
-
100 γρ. καστανή ζάχαρη
-
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
125 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
-
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη light, σε θερμοκρασία δωματίου
-
χυμό από μισό μεγάλο πορτοκάλι
-
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
-
1 βανίλια
-
1 κ.σ. κανέλα
-
2 αυγά
-
3 μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα μήλα και την μαρμελάδα, σε δυνατό μίξερ. Αν δεν έχετε, ανακατέψτε τα καλά με το χέρι. Η ζύμη βγαίνει πολύ σφιχτή.
-
2
Επενδύετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι 22*22 εκ. και στρώνετε από πάνω την ζύμη με την βοήθεια ενός κουταλιού.
-
3
Κατόπιν, πιέζετε κάθετα στην ζύμη τις φετούλες του μήλου, πολύ κοντά την μια στην άλλη.
-
4
Ψήνετε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
-
5
Την βγάζετε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Αν θέλετε την πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον κανέλα.
Σχόλια (21)