zafiris
zafiris @Zafvas59

Πανεύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα κατάλληλη για πρωϊνό και όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να πετύχει η ρευστότητα της ζύμης αφαιρέστε από τον φαριναπ 1/2 φλιτζάνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φαριναπ ή αν δεν έχετε 3 ποτήρια αλεύρι + 1,5 φακελάκι μπέικιν
  2. 1 ποτήρι σπορέλαιο
  3. 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  4. 4-5 αυγά
  5. κανέλα μπόλικη (1 κουτάλι σούπας γεμάτο)
  6. 5 μήλα
  7. 1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  8. 1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
  9. 0.5 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  10. 1/4 μαργαρίνη για το ταψί μέγεθος 24-28

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μήλα.

  2. 2

    Τα κόβουμε σε σχήμα και μέγεθος τηγανιτής πατάτας.

  3. 3

    Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, την ζάχαρη, τα μήλα, το κονιάκ κλπ και τα αναμειγνύουμε με το χέρι.

  4. 4

    Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ρευστή και πηκτή.

  5. 5

    Προσθέτουμε το μείγμα και κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να έχει το ίδιο πάχος παντού.

  6. 6

    Τρίβουμε με τη μαργαρίνη το ταψί.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμαζμένο φούρνο στους 150° για 1:30. Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Από

zafiris
zafiris @Zafvas59
στις