κύρια φωτογραφία συνταγής Η μηλόπιτα των αγγέλων

Η μηλόπιτα των αγγέλων

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
gerasimos
gerasimos @cook_8452157
,

Aπίστευτα εύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα. Πολύ γρήγορη και ταιριαστή με παγωτό βανίλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη Νίκη Μερκούρη πέρισυ, αλλά τροποποίησα τη δοσολογία ζάχαρης και βούτυρου και προτίμησα τα πράσινα μήλα για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

58 Minutes
  1. 200 γρ βούτυρο μαλακό
  2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  3. 3 πράσινα μήλα
  4. 1 φλιτζάνι ζάχαρη για μετά
  5. 2 βανίλιες
  6. 2 φλιτζάνια αλεύρι απ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου) σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26 εκ, ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλλα.

  2. 2

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.

  4. 4

    Σκεπαζουμε τα μήλα με αυτό το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

  5. 5

    Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (25)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Τι εννοείς τροποποίησες την ζάχαρη? Μήπως τα 3 φλυτζάνια είναι πολλά και γίνετε πολύ γλυκιά?
Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
Ευχαριστώ.

Από

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
στις
,