Η μυζήθρα της μαμάς

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
litsa d
litsa d @cook_8467308
,

Έτσι φτιάχνουν την μυζήθρα (τυρί για μακαρόνια) στην Ηλεία! Είναι πανεύκολο, δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχω να μην μου κολλήσει το γάλα ή το στέρεο υλικό γιατί θα μείνει μέσα στην μυζήθρα μου και θα είναι αντιαισθητικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
1 μικρό βάζο τριμμένο τυρί
  1. 2 λίτρα γάλα φρέσκο ή παστεριωμένο πλήρες
  2. ξύδι (ένα φλυτζανάκι περίπου)
  3. αλάτι χοντρό για επάλειψη
  4. 1 κομμάτι τούλι πυκνό ή ύφασμα κουνουπιέρας ή τυρόπανο (έτσι το λένε την επαρχία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το γάλα σε κατσαρόλα.

  2. 2

    Φτάνει σε σημείο βρασμού και αρχίζει να φουσκώνει

  3. 3

    Το ψεκάζω γρήγορα με το ξύδι

  4. 4

    Σβήνω τη φωτιά αμέσως και σε 3 λεπτά το αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να "κόψει" το γάλα τελείως 5 λεπτά περίπου και να ξεχωρίσει σε στερεό και υγρό

  5. 5

    Το ρίχνω σε κατσαρόλα που έχω βάλει το τούλι

  6. 6

    Δένω τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί

  7. 7

    Αφήνω να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες δίνοντας του σχήμα στρογγυλό πλακέ (δες φωτογρ.).

  8. 8

    Αφαιρώ το τούλι και τυλίγω την μυζήθρα με χοντρό αλάτιΤην αφήνω να στεγνώσει σκεπασμένη με σίτα εκτός ψυγείου 1-2 μέρες γυρνώντας την συχνά.Είναι έτοιμη για να την τρίψω στα μακαρόνια μου κ.λ.π.Την διατηρώ στο ψυγείο για επόμενη χρήση

Αντιδράσεις

Cooksnaps (23)

Από

litsa d
litsa d @cook_8467308
στις
,
http//litsadimitropoulou.blogspot.gr/
Δες περισσότερα