κύρια φωτογραφία συνταγής Η Μπατσίνα της Ρένας

Η Μπατσίνα της Ρένας

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Indiannoula
Indiannoula @cook_8451208
Μελίσσια,

Νόστιμη και υγεινή πιτούλα που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους. Αν έχετε κίτρινη κολοκύθα πρέπει να την δοκιμάσετε...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή λόγω των υλικών της, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα γούστα και παίζοντας με όλα τα υλικά. Επίσης για πιο κρεπαλοκαταστάσεις μπορεί να συμπληρωθεί βάζοντας ζαμπόν (και άλλα αλλαντικά όχι πολύ λιπαρά όμως) ή μυρωδικά (στο κολοκύθι ταιράζει ο άνηθος και ο δυόσμος). Την πιτούλα αυτή την έμαθα από την μανούλα την Ρένα που την έμαθε από την μανούλα της και πάει λέγοντας... Ελπίζω κάποια στιγμή να μου την φτιάξουν τα παιδιά μου που την λατρέυουν !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
1 μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου
  1. 0.5 μικρή κίτρινη κολοκύθα (γύρω στα 300-500gr ή 2 γεμάτες χούφτες) τριμμένη και πολύ καλά στραγγισμένη
  2. 1/2 κιλό φέτα και μία κούπα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης ή άλλο πικάντικο τυρί
  3. 50-100 γρ βούτυρο (προτείνεται Κερκύρας ή στακοβούτυρο) ανάλογα τα γούστα
  4. αλεύρι φάριν-απ
  5. φρέσκο γάλα
  6. αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (η φέτα καλό είναι να κοπεί σε μεγαλύτερα κομματάκια) και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα μας.

  4. 4

    Επειδή σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας χυλός όχι παχύς (κάτι σαν πηχτή ομελέτα επιδιώκουμε) τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε με το μάτιρίχνουμε λίγο γάλα (1 φλιτζάνι του τσαγιού ας πούμε) και ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (μία χούφτα περίπου). Προσοχή στον σκοπό μας, δεν θέλουμε πηχτό χυλό, αν δούμε ότι βάλαμε πολύ αλεύρι για το γάλα μας, προσθέτουμε και άλλο γάλα. Αν δούμε ότι παραείναι αραιό το αποτέλεσμα βάζουμε κι άλλο αλευράκι.

  5. 5

    Προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι (εγώ έβαλα μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι λόγω των τυριών).

  6. 6

    Αδειάζουμε το μίγμα στο ελαφρά λαδωμένο ταψί μας και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 200°C σε αντίσταση πάνω-κάτω με το ταψί στην κάτω σχάρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (37)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Καλημέρα!Περίπου πόσο να είναι το ταψί σε διάμετρο;Πόσο παχιά θέλουμε να είναι η πίτα γιατί απ ότι κατάλαβα θέλουμε να είναι λεπτή...

Από

Indiannoula
Indiannoula @cook_8451208
στις
Μελίσσια,