Η Panna Cotta του μπαμπά (μου)
Την εξάγει η Ιταλία, τη φτιάχνουν στα Eπτάνησα, τη λατρεύουν παντού! Η πανακότα είναι η ψημένη κρέμα με ζελατίνη που φτιάχνεται πολύ εύκολα, αρκεί να κρατάς τη φωτιά σε έλεγχο και το σύρμα στο χέρι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή του μπαμπά μου.
Υλικά
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
-
1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
-
1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
-
2
Ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 10΄κι έχουμε το νου μας να μη βράσει η κρέμα.
-
3
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με νερό και μόλις μαλακώσει τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί.
-
4
Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε βάλει κρύο νερό τοποθετούμε τη ζεστή κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
-
5
Μόλις δέσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη βάζουμε σε φόρμα.
-
6
Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 4 ώρες.
-
7
Σερβίρουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Πάει τέλεια με καραμέλα!
Σχόλια (14)