κύρια φωτογραφία συνταγής Η Panna Cotta του μπαμπά (μου)
Νεφελακι
Νεφελακι @cook_8467629
Ρεθυμνο,

Την εξάγει η Ιταλία, τη φτιάχνουν στα Eπτάνησα, τη λατρεύουν παντού! Η πανακότα είναι η ψημένη κρέμα με ζελατίνη που φτιάχνεται πολύ εύκολα, αρκεί να κρατάς τη φωτιά σε έλεγχο και το σύρμα στο χέρι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

 Συνταγή του μπαμπά μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/3 κούπας ζάχαρη
  2. 2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
  3. 1/2   κουτ. γλυκού βανίλια
  4. 1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 10΄κι έχουμε το νου μας να μη βράσει η κρέμα.

  3. 3

    Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με νερό και μόλις μαλακώσει τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί.

  4. 4

    Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε βάλει κρύο νερό τοποθετούμε τη ζεστή κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  5. 5

    Μόλις δέσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη βάζουμε σε φόρμα.

  6. 6

    Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 4 ώρες.

  7. 7

    Σερβίρουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Πάει τέλεια με καραμέλα!

Αντιδράσεις

Από

Νεφελακι
Νεφελακι @cook_8467629
στις
Ρεθυμνο,
Η μαγειρικη δεν ειναι απλως βαζω 5-6 υλικα...Ειναι μια τεχνη που θελει αγαπη και μερακι...Εχω να μαθω πολλα ακομη αλλα μπορω και θελω!
Δες περισσότερα