Η πατσαβουρόπιτα της μαμάς
Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού φροντίζουμε το πόσα φύλλα θα βάλουμε στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος της πίτας. Σημαντικό είναι να καλυφτεί η φέτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί.
-
2
Παίρνουμε περίπου τα 2/3 του φύλου και το απλώνουμε στο ταψί αφού το έχουμε θρυμματίσει.
-
3
Απλώνουμε την φέτα επάνω στο φύλλο αφού την έχουμε σπάσει με ένα πιρούνι.
-
4
Ξύνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα θρυμματισμένα και αυτά.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο σε νιφάδες σε πολλά σημεία.
-
6
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε από επάνω. Φροντίζουμε να πάει παντού.
-
7
Ρίχνουμε επίσης τη σόδα φροντίζοντας και αυτή να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου να πάρει χρυσό χρώμα.
Σχόλια (18)