Η πεντανόστιμη (νηστίσιμη) τούρτα της Παναγιώτας

Ειρήνη17
Ειρήνη17 @cook_8508305
,Ελλάδα

Αυτή η συνταγή είναι μια υπέροχη και πάνω από όλα νηστίσιμη τούρτα! Τη συνταγή την πήρα από την φίλη μου την Παναγιώτα (προτιμάει το Γιώτα για αυτό μην της το πείτε) και φυσικά είναι πολυδοκιμασμένη! Και από εμένα και από την φίλη μου!Συγχωρέστε με για την φωτογραφία αλλά φταίει το κινητό μου (με την υπέροχη ανάλυση!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Άμα δεν μπορείτε να βρείτε γάλα σόγιας μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με εμένα. Να χτυπήσετε μια φυτική σαντιγί με άχνη, κακάο (προαιρετικά το κακάο) και βανίλια. Είναι το ίδιο απολαυστικό.Επίσης άμα θέλετε μπορείτε να λιώσετε από επάνω κουβερτούρα και για να το βοηθήσετε να λιώσει να ρίξετε λίγη μαργαρίνη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

μια μεγάλη τούρτα
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  2. 2 και 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  3. 2 και 1/4 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  4. 2/3 κούπας κακάο
  5. 1 βανίλια (αν θέλετε και 2 γιατί όχι)
  6. 1 φλιτζ. λάδι
  7. 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
  8. 1 και 1/2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι (αν είναι φρέσκος μπορείτε το μισό ποτήρι να το κάνετε νερό αντί για χυμό)
  9. 1 κουταλιά σόδα
  10. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  11. 3/4 λίτρου γάλα σόγιας
  12. 2 βανίλιες
  13. 8 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ
  14. 1 ποτήρι ζάχαρη
  15. 100 γρ. μαργαρίνη
  16. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  17. 1 ποτήρι νερό
  18. 1 ποτήρι ζάχαρη
  19. 1 φλούδα από λεμόνι ολόκληρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά εκτός από την σόδα.

  2. 2

    Βάζουμε το ξύδι στο λάδι και το ανακατεύουμε.

  3. 3

    Βάζουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και το ανακατεύουμε.

  4. 4

    Κάνουμε τρύπα στη μέση των στερεών και ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα.

  5. 5

    Το βάζουμε σε μικρό ταψάκι σε λαδόκολλα (ή και σε βουτηρωμένο ταψάκι με λίγο αλεύρι) στους 165 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

  6. 6

    Το μείγμα πρέπει να είναι σαν νερουλό. Άμα το δείτε έτσι μην το φοβηθείτε και βάλετε και άλλο αλεύρι, το μείγμα σας είναι όπως ακριβώς πρέπει.

  7. 7

    Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.

  8. 8

    Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις βανίλιες, το κ.πάουντερ και την ζάχαρη.

  9. 9

    Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

  10. 10

    Μόλις γίνει κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη

  11. 11

    Αν θέλουμε προσθέτουμε σοκολάτα.

  12. 12

    Όταν θα είναι να την βάλετε στην τούρτα χτυπήστε την 1-2 λεπτά για να αφρατέψει!

  13. 13

    Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνει αφαιρούμε την φλούδα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tahitian
tahitian @artist_ea
Ειχα ενθουσιαστει στην ιδεα της συγκεκριμενης τουρτας αλλά σε μενα τουλαχιστον κατεληξε να γινει πεντανοστιμα τρουφακια.Στην κρεμα προσθεσα και κουβερτουρα να εχω ελπιδες να φανε τα παιδια.Ομως ειχε κανει σβωλους που με τη σοκολατα εδειχναν πιο εντονοι.Το παντεσπανι χρειαστηκε μια ωρα ψησιμο στο τελος εκατσε κι ενω το λες ζουμερο ως λασπωδες δεν ξεκολλουσε απ'τον πατο.Θα ηθελα να το δοκιμαζα δια χειρος Παναγιωτας να δω τη διαφορά

Από

Ειρήνη17
Ειρήνη17 @cook_8508305
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα