Η περιζήτητη μηλόπιτά μου
Αφράτη και μαλακή με φρέσκο μήλο και κανελίτσα! Τέλεια για πρωινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν ψηθεί αφήστε την για αρκετή ώρα να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει η ζύμη τα υγρά του μήλου και να μαλακώσει. Είναι πολύ πιο ωραία κρύα και όχι ζεστή! Καλή όρεξη!!!!!!!Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης καλά να γίνει μια μαλακή βουτυράτη ζύμη. Παιρνουμε τα 2/3 και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (όχι πολύ μεγάλο) να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρουνάκι εδώ και κει.
-
2
Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα (κομματάκια και πουρέ) με τη ζάχαρη και κανελογαρύφαλα
-
3
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη να καλυφθεί ισόπαχα ο πάτος.
-
4
Το 1/3 της ζύμης που αφήσαμε το κάνουμε διαγώνια μπαστουνάκια πάνω από τη γέμιση.
-
5
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.
Σχόλια (13)