κύρια φωτογραφία συνταγής Η περιζήτητη μηλόπιτά μου
ΒΙΚΟΥΛΑ k.
ΒΙΚΟΥΛΑ k. @cook_8454236

Αφράτη και μαλακή με φρέσκο μήλο και κανελίτσα! Τέλεια για πρωινό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν ψηθεί αφήστε την για αρκετή ώρα να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει η ζύμη τα υγρά του μήλου και να μαλακώσει. Είναι πολύ πιο ωραία κρύα και όχι ζεστή! Καλή όρεξη!!!!!!!Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. για τη ζύμη
  2. 3 κούπες φαρίνα
  3. 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. ξύσμα από 1 λεμόνι
  5. 1/2 βιτάμ λιωμένο
  6. 1 σφηνάκι κονιάκ
  7. για τη γέμιση
  8. 5 μήλα κόκκινα (τα 3 τα λιώνουμε στο μπλέντερ και τα 2 τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια)
  9. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  10. 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
  11. 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης καλά να γίνει μια μαλακή βουτυράτη ζύμη. Παιρνουμε τα 2/3 και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (όχι πολύ μεγάλο) να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρουνάκι εδώ και κει.

  2. 2

    Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα (κομματάκια και πουρέ) με τη ζάχαρη και κανελογαρύφαλα

  3. 3

    Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη να καλυφθεί ισόπαχα ο πάτος.

  4. 4

    Το 1/3 της ζύμης που αφήσαμε το κάνουμε διαγώνια μπαστουνάκια πάνω από τη γέμιση.

  5. 5

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
φαινεται νοστιμη και ευκολη σιγουρα θα τη δοκιμασω! Ηζυμη γινεται σαν ταρτα ή σαν κεικ?

Από

ΒΙΚΟΥΛΑ k.
ΒΙΚΟΥΛΑ k. @cook_8454236
στις