Η πιο αφράτη Δούκισσα

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Παιδιά είναι η πιο αφράτη, σαλτσώδης σοκολατόκρεμα που έχω φάει και να είναι Δούκισσα!!!! Δοκιμάστε την και θα τρελαθείτε! Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη και χωρίς αυγά παρακαλώ!!!
Η πιο αφράτη  Δούκισσα
photo: zafirenia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/2 πακέτα μπισκότα morning coffee ή μαρι
  • 1 κουτί μικρό σκόνη σοκολάτας (drinking cholate)
  • 1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
  • 2 φάκελους σαντυγί βανίλιας
  • 2 1/2 ποτήρια γάλα (περίπου)
  • 1/2 ποτήρι νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Βούτυρο , Γάλα , Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη σκόνη σοκολάτας και το 1/2 ποτήρι νερό (όλα μαζί απο την αρχή στο κατσαρολάκι) και σβήνουμε τη φωτιά να κρυώσει λίγο.
  2. Μετά κτυπάμε τις σαντυγές βανίλιας με φρέσκο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλλων, όσο μας λένε και λίγο πιό κατω, να μήν γίνει πολύ νερουλή.
  3. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση μπισκότα, απο πάνω μία στρώση σάλτσα σοκολάτα και μετά λίγη στρώση απο τη σαντυγί. Επαναλαμβάνουμε ξανά με μπισκότα-σάλτσα σοκολάτας και σαντυγί και κάνουμε δύο ή τρείς στρώσεις όσο παίρνει το πυρέξ μας. Τελειώνουμε με τη σαντυγί και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και να παγώσει.
  4. Πρίν σερβίρουμε γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή τρούφα ή λίγη τριμμένη σοκολάτα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διαλέξτε ένα διάφανο πυρέξ για να φαίνονται οι στρώσεις μέσα, είναι πανέμορφο μόνο και που το βλέπεις!

Έίναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, καταπληκτική και για παιδικά γενέθλια.
Καλή επιτύχια!

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 7-12-10  
    Πόσα γραμμάρια είναι το μικρό κουτί drinking chocolate που χρησιμοποιείς?και ποια μάρκα? γιατί υπάρχει διαφορά στις γεύσεις
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 8-12-10  
    rozana μου εγώ χρησιμοποιώ μάρκα cadbury και είναι περίπου 260 με 300 γραμμάρια όχι όμως περισσότερο για την δοσολογία που δίνω στη συνταγή. Δοκίμασε την είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-12-10  
    συγνωμη τα μπισκοτα τα μουσκευεις πρωτα ?
    και σε τι υγρο?
    οταν λες σαντιγυ φακελακια μαλλον εννοεις την τυπου Μορφατ?
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 21-12-10  
    Γκόλφω μου τα μπισκότα δεν τα μουσκεύεις μετά από 2-3 ώρες τραβάνε γιατί είναι ζεστή η σάλτσα σοκολάτας που βάζουμε. Η σαντυγή έιναι μορφάτ. Δοκίμασε την είναι εκπληκτική και ανάλφρη και η γέυση της ακριβώς όπως τη Δούκισσα.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 28-12-10  
    Annitaki λες να μπαίνει και σε φόρμα αυτό το γλυκό?Λες να ξεφορμάρεται μετά?
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 29-12-10  
    Cindy μου δεν μπαίνει σε φόρμα γιατί είναι πολύ αφράτο με τις σαντυγές και η σοκολάτα είναι κάπως ρευστή θα σου κυλίσει. Εγώ το κάνω πάντα σε διάφανη οβάλ πιατελίτσα κάπως βαθουλή και φαίνονται όλες οι στρώσεις σοκολάτας, σαντυγής και μπισκότου και είναι όμορφο αλλά το πιό ωραίο είναι οι γεύση!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 9-11-11  
    Νόστιμο λίγο που δοκίμασα αφού θέλει το χρόνο του για να μαλακώσουν και τα μπισκότα.Έκανα μισή δόση και από πάνω έβαλα τριμμένα μπισκότα.Ευχαριστώ.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από zafirenia, 9-11-11  
    Νόστιμο λίγο που δοκίμασα αφού θέλει το χρόνο του για να μαλακώσουν και τα μπισκότα.Έκανα μισή δόση και από πάνω έβαλα τριμμένα μπισκότα.Ευχαριστώ.

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 7-12-10  
    Πόσα γραμμάρια είναι το μικρό κουτί drinking chocolate που χρησιμοποιείς?και ποια μάρκα? γιατί υπάρχει διαφορά στις γεύσεις
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 8-12-10  
    rozana μου εγώ χρησιμοποιώ μάρκα cadbury και είναι περίπου 260 με 300 γραμμάρια όχι όμως περισσότερο για την δοσολογία που δίνω στη συνταγή. Δοκίμασε την είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-12-10  
    συγνωμη τα μπισκοτα τα μουσκευεις πρωτα ?
    και σε τι υγρο?
    οταν λες σαντιγυ φακελακια μαλλον εννοεις την τυπου Μορφατ?
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 21-12-10  
    Γκόλφω μου τα μπισκότα δεν τα μουσκεύεις μετά από 2-3 ώρες τραβάνε γιατί είναι ζεστή η σάλτσα σοκολάτας που βάζουμε. Η σαντυγή έιναι μορφάτ. Δοκίμασε την είναι εκπληκτική και ανάλφρη και η γέυση της ακριβώς όπως τη Δούκισσα.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 28-12-10  
    Annitaki λες να μπαίνει και σε φόρμα αυτό το γλυκό?Λες να ξεφορμάρεται μετά?
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 29-12-10  
    Cindy μου δεν μπαίνει σε φόρμα γιατί είναι πολύ αφράτο με τις σαντυγές και η σοκολάτα είναι κάπως ρευστή θα σου κυλίσει. Εγώ το κάνω πάντα σε διάφανη οβάλ πιατελίτσα κάπως βαθουλή και φαίνονται όλες οι στρώσεις σοκολάτας, σαντυγής και μπισκότου και είναι όμορφο αλλά το πιό ωραίο είναι οι γεύση!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...

    Σχετικές οδηγίες

    Τούρτα πασχαλίτσα 2
    Προστέθηκε από bvick
    5
           
           
    (4)
    Τούρτα Πασχαλίτσα
    Προστέθηκε από stavroulla
    4.8571
           
           
    (14)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της ele23
    Γλυκά Ψυγείου
    Ένα βιβλίο 357 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    zaxaroplastikh
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Σοκολατενιες λιχουδιες προς δοκιμη!
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai