κύρια φωτογραφία συνταγής Η πιο αφράτη Δούκισσα
Annitaki
Annitaki @cook_8476627
,kypros

Παιδιά είναι η πιο αφράτη, σαλτσώδης σοκολατόκρεμα που έχω φάει και να είναι Δούκισσα!!!! Δοκιμάστε την και θα τρελαθείτε! Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη και χωρίς αυγά παρακαλώ!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διαλέξτε ένα διάφανο πυρέξ για να φαίνονται οι στρώσεις μέσα, είναι πανέμορφο μόνο και που το βλέπεις!Έίναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, καταπληκτική και για παιδικά γενέθλια. Καλή επιτύχια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 1/2 πακέτα μπισκότα morning coffee ή μαρι
  2. 1 κουτί μικρό σκόνη σοκολάτας (drinking cholate)
  3. 1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
  4. 2 φάκελους σαντυγί βανίλιας
  5. 2 1/2 ποτήρια γάλα (περίπου)
  6. 1/2 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη σκόνη σοκολάτας και το 1/2 ποτήρι νερό (όλα μαζί απο την αρχή στο κατσαρολάκι) και σβήνουμε τη φωτιά να κρυώσει λίγο.

  2. 2

    Μετά κτυπάμε τις σαντυγές βανίλιας με φρέσκο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλλων, όσο μας λένε και λίγο πιό κατω, να μήν γίνει πολύ νερουλή.

  3. 3

    Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση μπισκότα, απο πάνω μία στρώση σάλτσα σοκολάτα και μετά λίγη στρώση απο τη σαντυγί. Επαναλαμβάνουμε ξανά με μπισκότα-σάλτσα σοκολάτας και σαντυγί και κάνουμε δύο ή τρείς στρώσεις όσο παίρνει το πυρέξ μας. Τελειώνουμε με τη σαντυγί και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και να παγώσει.

  4. 4

    Πρίν σερβίρουμε γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή τρούφα ή λίγη τριμμένη σοκολάτα!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Rozana200406
Rozana200406 @cook_8471543
Πόσα γραμμάρια είναι το μικρό κουτί drinking chocolate που χρησιμοποιείς?και ποια μάρκα? γιατί υπάρχει διαφορά στις γεύσεις

Από

Annitaki
Annitaki @cook_8476627
στις
,kypros