Η πιο αφράτη μηλόπιτα
Η πιο αφράτη μηλόπιτα που έχω φάει! Μπορείτε το ίδιο μείγμα να το χρησιμοποιήσετε χωρίς τα μήλα για να φτιάξετε κέικ. Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία είναι για μεγάλο ταψί φούρνου. Η συνταγή είναι της φίλης μου της Μαργαρίτας! Αν δεν βρείτε βούτυρο με γιαούρτι χωρίστε την δόση στη μέση και βάλτε το μισό βούτυρο και το άλλο μισό γιαούρτι. Το ίδιο και με τη βανίλια. Αν δεν την βρείτε έτοιμη βάλτε σκέτη βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ραντίζουμε με κονιάκ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κανένα 10'.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την βανίλια και τα αβγά. Μετά λίγο λίγο το γάλα και τη φαρίνα.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε έως ότου σταθεί η επιφάνεια. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσεκτικά στρώνουμε από πάνω τα μήλα. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ξαναψήνουμε.
-
4
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο όπως κάνουμε και με τα κέικ. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια