pontikaki1985
pontikaki1985 @cook_8498980

Μου την είπε η μαμά μου, που της την είπε μια ξαδέρφη της! Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο νόστιμη βασιλόπιτα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 γιαούρτι στραγγιστό
  2. 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  3. 1 κ.γλ. σόδα
  4. 3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  5. 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  6. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Να γίνουν σαν πηχτή κρέμα. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

  2. 2

    Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη και σιγά-σιγά ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα την σόδα. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μίξερ.

  4. 4

    Ρίχνουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  5. 5

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μόλις ρίξουμε όλο το αλεύρι και γίνει η ζύμη (να μην είναι πολύ σφιχτή) ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί(για να μην κολλήσει η βασιλόπιτα) περίπου 30-32 cm. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε και το κέρμα και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Για 1 ώρα περίπου στους 160ο C-180o C.

  7. 7

    Επειδή κουζίνα με κουζίνα διαφέρει μπορείτε να δείτε και με το μάτι αν έχει γίνει ή βάζοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα. Αν έχει γίνει θα βγει καθαρή.

  8. 8

    Την βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει για να μην διαλυθεί και μετά την γυρίζουμε.

  9. 9

    Επειδή όταν την γύρισα από το ταψί φαινόταν το κέρμα, περίμενα να κρυώσει τελείως και την γύρισα ξανά!

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη! Καλή επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ANATOULA
ANATOULA @anatoula8
Οκ, μακράν η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει. Στην αρχή σκέφτηκα "3 φλυτζανια ζάχαρη? πολύ δεν είναι?" όμως όχι δεν είναι, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, τέλειο!

Από

pontikaki1985
pontikaki1985 @cook_8498980
στις