Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα
Μου την είπε η μαμά μου, που της την είπε μια ξαδέρφη της! Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο νόστιμη βασιλόπιτα!!
Υλικά
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
5 αυγά
-
1 κ.γλ. σόδα
-
3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Να γίνουν σαν πηχτή κρέμα. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη και σιγά-σιγά ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν.
-
3
Ανακατεύουμε το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα την σόδα. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μίξερ.
-
4
Ρίχνουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
5
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μόλις ρίξουμε όλο το αλεύρι και γίνει η ζύμη (να μην είναι πολύ σφιχτή) ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
-
6
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί(για να μην κολλήσει η βασιλόπιτα) περίπου 30-32 cm. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε και το κέρμα και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Για 1 ώρα περίπου στους 160ο C-180o C.
-
7
Επειδή κουζίνα με κουζίνα διαφέρει μπορείτε να δείτε και με το μάτι αν έχει γίνει ή βάζοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα. Αν έχει γίνει θα βγει καθαρή.
-
8
Την βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει για να μην διαλυθεί και μετά την γυρίζουμε.
-
9
Επειδή όταν την γύρισα από το ταψί φαινόταν το κέρμα, περίμενα να κρυώσει τελείως και την γύρισα ξανά!
-
10
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη! Καλή επιτυχία!!
Σχόλια (4)