Η πιο νόστιμη μπουγάτσα
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγη για μπουγάτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 εξαρτάται και απ' τον φούρνο.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
1 λίτρο γάλα
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3-4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
-
2
Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
-
3
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
-
4
Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια
-
5
Και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
-
6
Όταν τη βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (303)