vasilitsa
vasilitsa @cook_8470160
,

Εδώ και 7-8 χρόνια που κάνω πίτσες, δοκίμασα άπειρες συνταγές. Καμία όμως δεν άγγιζε την τελειότητα. Σήμερα είπα απλά να πρωτοτυπήσω και να συνδιάσω. Δοκιμάστε τη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 ποτήρι γάλα
  3. 1 ποτήρι νερό
  4. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  5. 1 κουταλιά αλάτι
  6. 1 φακελάκι μαγιά
  7. 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό και λιώνουμε το βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμάωνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας, να μην κολλάει και να μην είναι ούτε σκηρό ούτε μαλακό.

  3. 3

    Ισως χρειαστεί λιγο νερό ή λιγο αλεύρι παραπάνω.

  4. 4

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο, έπειτα τον σβήνω και τον αφήνω με ανοιχτή πόρτα και βάζω μέσα στο ζυμάρι μου σε ένα μπολ μεταλικό και σκεπασμένο.

  5. 5

    Επειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι.

  6. 6

    Επειτα βάζουμε ότι θέλουμε απο πάνω και είναι έτοιμη για ψήσιμο....

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Φωτεινή ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Φωτεινή ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ @cook_37701996
Την έκανα και εγώ η αλήθεια είναι ότι η αναλογία με το νερό και γάλα παίρνει πολύ περισσότερο αλεύρι.. τελικά πήρε τόσο πολύ αλεύρι που βγήκανε δύο μεγάλα ταψιά.. ωραία ζύμη ❤️❤️

Από

vasilitsa
vasilitsa @cook_8470160
στις
,