Η πιο θρεπτική μερέντα
Έπειτα από πολλές δοκιμές σε σπιτικές μερέντες κατέληξα οτι αυτή είναι η πιο νόστιμη και η πιο θρεπτική για να τρώνε τα παιδάκια μας.Ενώ είναι νηστίσιμη πιστέψτε με δεν τρώγεται μόνο σε περίοδο νηστείας,αλλά όλο τον χρόνο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μια νηστίσιμη τούρτα του Σ.Παρλιάρου που έκανα στη γιορτή του άντρα μου.Τροποποίησα τις αναλογίες για να θυμίζει άλειμμα για το ψωμί και το αποτέλεσμα είναι μια μερέντα που από συνήθεια έγινε λατρεία!!Ένας ''δούρειος ίππος'' να φάμε ταχίνι,το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. ταχίνι
-
100 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούτα σε μπεν μαρί.
-
2
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
-
3
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.
-
4
Αδειάζουμε σε βαζάκια,τα οποία φυλάσσουμε εκτός ψυγείου. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (9)