TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Ειναι μια πολυ ευκολη και νοστημοτατη πιτα. Μια προσπαθεια αρκει. Ειναι η πρωτη μου συνταγη εδω μεσα και ευχομαι να σας αρεσουνε οι συνταγες μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η πιτα σας αρχισει και φουσκωνει, τοτε θα εχει επιτυχια 100%.Οταν βγει η πιτα απο τον φουρνο την αφηνουμε να ηρεμισει, σκεπαζοντας την με μια πετσετα. Μετα μπορουμε να την κοψουμε.Την πιτα αν μας αρεσει μπορουμε να την κανουμε και με περισσοτερα φυλλα. Να γινει πιο χωριατικη δηλαδη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Για τα φυλλα της Πιτας
  2. 400 ml νερο χλιαρο
  3. 1 φλυτζανακι του καφε καλο λαδι
  4. λιγο αλατι-πιπερι
  5. 1 κιλο αλευρι μαλακο (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  6. 250 γραμ. μαργαρίνη
  7. 1 ποτηρι σπορελαιο
  8. Για την γεμιση θα χρειαστουμε
  9. 1 κιλο σπανακι
  10. 500 γραμ.τυρι της αρεσκειας, αλλα οχι πολυ αλμυρο
  11. 2 αυγα
  12. 1 φλυτζανακι του καφε καλο λαδι
  13. αλατι και πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην λεκάνη μας το νερό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι ζυμώνοντας, μέχρι που δε θα κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.

  2. 2

    Κοβουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα αυγό και ζεσταίνουμε το λάδι-βούτυρο.

  3. 3

    Ανοίγουμε τα μικρά μπαλάκια σε φύλλα όσο ένα πιάτο και τα λαδοβουτυρόνουμε.

  4. 4

    Κάνουμε δύο σάντουιτς με φύλλα και ενδιάμεσα τα έχουμε όλα λαδοβουτυρομένα.

  5. 5

    Λαδοβουτυρόνουμε το ταψί μας. Ανοίγουμε το πρώτο σάντουιτς στο μέγεθος του ταψιού και το βάζουμε στο ταψί μας. Προσθέτουμε την γέμιση με σπανάκι-τυρί, ανακατέυοντας όλα τα υλικά μαζί. Μπορούμε την πίτα να την φτιάξουμε και με  ό,τι άλλη γέμιση μας αρέσει.

  6. 6

    Ανοίγουμε και το άλλο σάντουιτς και κλείνουμε την πίτα μας, αλοίφοντάς την με λαδοβούτυρο.

  7. 7

    Δίχως να κόψουμε την πίτα μας, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°c μέχρι να ροδίσει. Άν η πίτα μας φουσκώσει θα έχει 100% επιτυχία. Καλή Επιτυχία

Αντιδράσεις

Σχόλια (57)

evdoba
evdoba @evdoba
Σπανακοτυρόπιτα! Θεϊκή. Είναι από αυτά που μου λείπουν από τότε που η μητέρα μου είναι μακριά...!! Εγώ όταν την κάνω (όχι το τέλειο ανοιγμένο φύλλο της μαμάς, μα καλή) βάζω και άνιθο λίγο ρίγανη.

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα