niktas
niktas @cook_8509342

Συνταγή πίτσας που κάνω χρόνια και πάντα εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού! Είναι νοστιμότατη και πιστεύω ότι θα σας αρέσει, όμως το μόνο κακό είναι ότι θέλει πολλή ώρα, οπότε υπολογίστε 2 ώρες το πολύ. Τα υλικά που θα σας αναφέρω αναλογούν σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας θα είναι και η «εισαγωγή» μου σε αυτή την διαδικτυακή κοινωνία της μαγειρικής! Ελπίζω να σας αρέσει ... Τι ελπίζω δηλαδή ...Είμαι σίγουρος!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα και η ζύμη διατηρούνται στο ψυγείο για 3 - 4 μέρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 μεγάλο ταψί κουζινας
  1. Για τη ζύμη
  2. 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  3. 250 γρ. αλεύρι σκληρό(αν δεν βρούμε αλεύρι από σκληρό σιτάρι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βάζουμε κανονικό)
  4. 150 γρ. χλιαρό νερό
  5. 150 γρ. χλιαρό γάλα
  6. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπή
  7. 1/4 κ. γλ. ζάχαρη
  8. 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  9. 1 κ. γλ. αλάτι
  10. 1/4 κ. γλ. ρίγανη
  11. Για τη σάλτσα
  12. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  13. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  14. 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  15. 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  16. 3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
  17. 3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  18. 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  19. 1/2 τοπ. κρασιού κρασί
  20. 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
  21. 1 πρέζα ζάχαρη
  22. αλάτι
  23. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  24. 1 πολύ καλά ψιλοκομμένο καρότο
  25. Για την Πίτσα
  26. 20 φέτες ζαμπόν
  27. 20 φέτες γκούντα
  28. 7 φέτες μπέικον
  29. 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  30. 2 τομάτες κομμένες σε λωρίδες
  31. μανιτάρια (προαιρετικά)
  32. ελιές (προαιρετικα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φυσικά φτιάχνουμε την ζύμη. Σ' ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 3 - 4 κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει και φτιάχνουμε ένα χυλό. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. 2

    Στη συνέχεια, σε μια λεκάνη ρίχνουμε, το αλεύρι, τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και αρχίζουμε να τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Όταν ανακατευτούν τα υλικά μας, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη νερό).

  4. 4

    Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε για 5' - 7' λεπτά, ώστε να γίνει μια ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

  5. 5

    Έπειτα μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και μια λεπτή κουβερτούλα, για μία ώρα περίπου, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  6. 6

    Κατά την διάρκεια που αφήνουμε την πίτσα να φουσκώνει ετοιμάζουμε την σάλτσα, το πιο σημαντικό στην πίτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

  7. 7

    Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πουμαρό, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και μείνει με το λάδι της.

  8. 8

    Αφού ανέβει η ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά δύο στογγυλά ταψάκια πίτσας, ή μια λαμαρίνα (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας) και ανοίγουμε τη ζύμη, πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων μας και φροντίζοντας στην άκρη του ταψιού, η ζύμη να είναι ανασηκωμένη.

  9. 9

    Την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.

  10. 10

    Απολαμβάνουμε την πίτσα τρώγοντάς την αμέσως ή κρύα, δεν έχει σημασία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

claireth
claireth @cook_8502827
Θα την δοκιμάσω την Παρασκευή που θα έχω κάποιους φίλους στο σπίτι!
Δεν μας πειράζει να φτιάξω τη ζύμη αύριο έτσι?θα την βάλω σε μπωλ μέσα σε μεμβράνη..
θα επανέλθω με πιρουνάκια :)

Από

niktas
niktas @cook_8509342
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα