Η πίτσα της Ιταλιάνας
Πίτσα Ιταλίανα bella
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι δωσμένη απο βέρα ιταλίδα την δεκαετία του ΄70 στην Τοσκάνη.Απλα θα ξετρελαθείτε...
Υλικά
-
1 και 1/2 πακέτο βούτυρο
-
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
-
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 κιλό αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι με την μαγιά ανοίγωντας μικρή λακουβίτσα στην μέση.Το αφήνουμε στην άκρη και στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και χλιαρώνουμε το νερό και το γάλα ξεχωριστά.Προσοχή να μην είναι καυτό το νερό με το γάλα απλά χλιαρό γιατι διαφορετικά δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.Αμέσως μετα τα προσθέτουμε όλα μαζι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.
-
2
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε λίγο αλεύρι ακόμα κατα την διάρκεια του ζυμώματος.
-
3
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα.Θα παρατηρήσουμε πως ΄μετα απο μία ώρα η ζύμη μας έχει φουσκώσει αρκετά.Την χωρίζουμε στην μέση και την απλώνουμε στο ταψί αφου μας βγαίνουν 2 πίτσες μεγάλες.
-
4
Το γέμισμα της πίτσας απο επάνω εξαρτάται απο την εκάστοτε φαντασία σας...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)