κύρια φωτογραφία συνταγής Η πίτσα της Ιταλιάνας
panas82
panas82 @cook_8479034
,ΕΛΛΑΔΑ

Πίτσα Ιταλίανα bella

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δωσμένη απο βέρα ιταλίδα την δεκαετία του ΄70 στην Τοσκάνη.Απλα θα ξετρελαθείτε...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 και 1/2 πακέτο βούτυρο
  2. 2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
  3. 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  4. 1 φακελάκι μαγιά
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 1 κιλό αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι με την μαγιά ανοίγωντας μικρή λακουβίτσα στην μέση.Το αφήνουμε στην άκρη και στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και χλιαρώνουμε το νερό και το γάλα ξεχωριστά.Προσοχή να μην είναι καυτό το νερό με το γάλα απλά χλιαρό γιατι διαφορετικά δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.Αμέσως μετα τα προσθέτουμε όλα μαζι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.

  2. 2

    Υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε λίγο αλεύρι ακόμα κατα την διάρκεια του ζυμώματος.

  3. 3

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα.Θα παρατηρήσουμε πως ΄μετα απο μία ώρα η ζύμη μας έχει φουσκώσει αρκετά.Την χωρίζουμε στην μέση και την απλώνουμε στο ταψί αφου μας βγαίνουν 2 πίτσες μεγάλες.

  4. 4

    Το γέμισμα της πίτσας απο επάνω εξαρτάται απο την εκάστοτε φαντασία σας...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Ester
Ester @cook_8473327
Φαινεται πολυ ωραια ζυμη, θα την κανω οπωσδηποτε, θελω μονο να ρωτησω οταν λες βουτυρο εννοεις αγελαδος ή μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κ μαργαρινη; \nΗ ποσοτητα αν καταλαβα καλα ειναι για 2 ταψια του φουρνου;

Από

panas82
panas82 @cook_8479034
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ.ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΑΚΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ....!!!!ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΧΟΜΠΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ...
Δες περισσότερα