Η πίτσα του τεμπέλη
Πανεύκολη και πολύ πολύ γρήγορη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου την έδωσε μία κυρία που σπούδαζε στην Ιταλία και την έφτιαχνε η σπιτονοικοκυρά της. Είναι εκπληκτικό πόσο νόστιμη γίνεται. Συνήθως έχω λίγο παραπάνω ψωμί για να καλύψω τα κενά που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στα ψωμάκια, κοβοντάς τα σε μακρόστενες λωρίδες. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά απλά επειδή δεν πρόκειται για κανονική ζύμη μπορεί να λασπώσει. Καλή μας Όρεξη!
Υλικά
-
1 πακέτο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
-
6 κουταλιές της σούπας pummaro
-
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
-
1/2 κιλό Gouda τριμμένο
-
250 γρ. ζαμπόν μπούτι
-
100 γρ. μπείκον
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
Λίγο πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε λίγο λάδι σ' ένα ταψί κανονικού μέγεθους.
-
2
Ανακατεύουμε σ' ενα μπολάκι το pummaro, την κέτσαπ, την ρίγανη και προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε.
-
3
Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ταψί κολλητά το ένα στο άλλο χωρίς ν' αφήσουμε κενό.
-
4
Αλείφουμε την σάλτσα στο ψωμί και τοποθετούμε το ζαμπόν.
-
5
Πασπαλίζουμε με το τυρί όλο το ταψί.
-
6
Τοποθετούμε το μπέικον πάνω απο το τυρί σε διάφορα σημεία.
-
7
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 15-20 λεπτά.
Σχόλια (8)