κύρια φωτογραφία συνταγής Η σαλάτα των πέντε γεύσεων
πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Μία δροσιστική σαλάτα εποχής κατάλληλη για αποτοξίνωση, μετά τα πασχαλινά γεύματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), "Σαλάτες με γεύσεις ελληνικές", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις προπομπός.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 100 g ξανθές σταφίδες
  2. 100 g μαύρες σταφίδες
  3. 100 g κάσιους ή αμύγδαλα ασπρισμένα
  4. 50 g ασπρισμένο σουσάμι
  5. λίγο ξίδι balsamic
  6. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και τις φράουλες.

  2. 2

    Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.

  3. 3

    Κόβουμε τις μεγάλες φράουλες σε 2-3 κομμάτια και τις μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.

  4. 4

    Αναμιγνύουμε το σπανάκι με τις φράουλες. Ραντίζουμε με το ξίδι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Είχα φάει μια τέτοια σαλάτα σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων και μου άρεσε πάρα πολύ! Ο συνδυασμός φράουλας και μπαλσάμικου είναι τέλειος!

Από

πατσιλινάκου
στις