Η σούπερ βασιλόπιτα του Παρλιάρου
Μία πολύ νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα (εγώ το κάνω και ως κέικ) που αν έχετε μανταρίνια από δικό σας δέντρο είναι ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΛΕΙΑ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιες επιλογές για επικάλυψη1)Σχηματίζω τον αριθμό του έτους με φέτες μανταρίνι ή καρύδια ή σταφίδες κι αλείφω με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο!2)Καλύπτω τη βασιλόπιτα με γλάσο βανίλιας (εγώ αντί για νερό βάζο χυμό μανταρίνι) και σχηματίζω τον αριθμό του έτους με ρόδι ή σταφίδες ή σοκολάτα!
Υλικά
-
100 γρ φυτική μαργαρίνη
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
3 μεγάλα μανταρίνια
-
ξύσμα από δύο μέτρια πορτοκάλια
-
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
-
500 γρ φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομένα καρύδια
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξανθές σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω στο μίξερ δυνατά τη μαργαρίνη για δύο λεπτά κι αμέσως ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
2
Ρίχνω στο μίγμα τους κρόκους (όλους μαζί).
-
3
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνω διαδοχικά το χυμό των μανταρινιών, τη βανίλια, το ξύσμα και το κονιάκ και χτυπάω καλά.
-
4
Ρίχνω τη φαρίνα λίγη-λίγη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
-
5
Αφήνω το μείγμα αυτό στην άκρη κι εντωμεταξύ χτυπάω σε άλλο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα.
-
6
Ρίχνω τη μαρέγκα στο μείγμα λίγη-λίγη κι ανακατεύω με ένα κουτάλι απαλά ώστε να ενωθεί καλά με το πηχτό μείγμα.
-
7
Αλευρώνω καλά τα καρύδια και τις σταφίδες, τα ρίχνω στο μείγμα κι ανακατεύω.
-
8
Ρίχνω το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω για 65 λεπτά στους 180 βαθμούς(πάνω-κάτω αντίσταση)
Σχόλια