Η σπανακόπιτα της γιαγιάς μου

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915

Την συνταγή αυτή την κάνει η γιαγιά μου, μπαστουνάκια σπανακόπιτας ελαφριά και νόστιμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φύλλο αυτό δεν παίρνει πολύ χρώμα, αλλά γίνεται πολύ τραγανο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Για την ζύμη
  2. 3 κούπες αλεύρι
  3. αλάτι
  4. 1 κρασοπότηρο σπορέλαιο
  5. χλιαρό νερό (όσο πάρει)
  6. Για την γέμιση
  7. 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  8. 1 ματσάκι άνηθο
  9. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  10. αλάτι – πιπέρι
  11. φέτα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη γέμιση, καθαρίζουμε το σπανάκι το χοντροκοβουμε, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

  2. 2

    Τρίβουμε το σπανάκι με το αλάτι. Το σφίγγουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκάνη.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το άνηθο ψιλοκομμένα

  4. 4

    Προσθέτουμε το λαδί, την φέτα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Για τη ζύμη, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και βάζουμε το αλάτι και το λαδί.

  6. 6

    Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο.

  7. 7

    Ανοίγουμε το φύλλο σε ορθογώνιο και βάζουμε μέσα γέμιση.

  8. 8

    Κάνουμε ρολό την ζύμη κολλώντας τις άκρες πιέζοντας έχοντας βρέξει τα δάχτυλα μας με λίγο λαδί

  9. 9

    Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λαδί

  10. 10

    Όταν γεμίσουμε το ταψί, αλείφουμε με λάδι.

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμους για 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915
στις