Η σπανακόπιτα της γιαγιάς μου
Την συνταγή αυτή την κάνει η γιαγιά μου, μπαστουνάκια σπανακόπιτας ελαφριά και νόστιμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φύλλο αυτό δεν παίρνει πολύ χρώμα, αλλά γίνεται πολύ τραγανο.
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
3 κούπες αλεύρι
-
αλάτι
-
1 κρασοπότηρο σπορέλαιο
-
χλιαρό νερό (όσο πάρει)
-
Για την γέμιση
-
1 Kg σπανάκι
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι άνηθο
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
αλάτι – πιπέρι
-
φέτα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη γέμιση, καθαρίζουμε το σπανάκι το χοντροκοβουμε, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
-
2
Τρίβουμε το σπανάκι με το αλάτι. Το σφίγγουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
-
3
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το άνηθο ψιλοκομμένα
-
4
Προσθέτουμε το λαδί, την φέτα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
5
Για τη ζύμη, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και βάζουμε το αλάτι και το λαδί.
-
6
Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο.
-
7
Ανοίγουμε το φύλλο σε ορθογώνιο και βάζουμε μέσα γέμιση.
-
8
Κάνουμε ρολό την ζύμη κολλώντας τις άκρες πιέζοντας έχοντας βρέξει τα δάχτυλα μας με λίγο λαδί
-
9
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λαδί
-
10
Όταν γεμίσουμε το ταψί, αλείφουμε με λάδι.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμους για 45 λεπτά.
Σχόλια