κύρια φωτογραφία συνταγής Η σπανακόπιτα της Χιονίας

Η σπανακόπιτα της Χιονίας

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Xionia
Xionia @cook_8456399
Αθηνα,Ελλαδα

Η σπανακόπιτα που είχα φέρει και στη συνάντηση για την κοπή της πίτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να γίνει τραγανή η πίτα ψήνω χωριστα δύο από τα εννιά φύλλα. Βάζω 4 φύλλα άψητα, μετά ένα ψημένο, τη γέμιση, ένα φύλλο ψημένο και μετά άλλα 3 άψητα. Τα φύλλα τα ψήνω το κάθε ένα σε αντικολλητικό χαρτί μόλις αρχίσω να φτιάχνω την πίτα.Βάζω τυρί φέτα Ηπειρος, αλεύρι Αλατίνη και τραχανά Βλάχα. Η ποσότητα είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 σφηνάκι ξύδι
  4. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  5. λίγο αλάτι
  6. 1 πρέζα νωπή μαγιά
  7. νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολάει στα χέρια
  8. νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
  9. 200-250 mgr ελαιόλαδο για τα φύλλα
  10. Για τη γέμιση
  11. 1/2 κιλό σπανάκι
  12. 1/2 κιλό σέσκουλα
  13. λίγο άνιθο
  14. 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  15. λίγο αλάτι
  16. 1 κούπα τραχανά γλυκό (σταρένιο)
  17. 200 γρ φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και το λάδι

  2. 2

    Τρίβουμε λίγο όλα τα υλικά και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό που έχουμε διαλύσει μία πρεζα μαγιά, ώστε να γίνει μιά ζύμη μαλακή και να μην κολάει στα χέρια

  3. 3

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια, τα πλάθουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε αραιά το ένα με το άλλο και τα σκεπάζουμε με αντικολητικό χαρτί και μία πετσέτα

  4. 4

    Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 2 ώρες τουλάχιστον

  5. 5

    Οταν είναι έτοιμα ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ένα φύλλο. Χρησιμοποιούμε νισεστέ για να μην μας κολλάν τα φύλλα όταν τα ανοίγουμε και αλοίφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο

  6. 6

    Βάζουμε πέντε φύλλα κάτω και μετά τη γέμιση που την ετοιμάζουμε εκείνη τη στιγμή

  7. 7

    Εχουμε καθάρίσει και χοντροκόψει απο πρίν τα σπανάκια και τα σέσκουλα τα έχουμε πλύνει καλά και στραγγίσει απο τα νερά

  8. 8

    Τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας τα στίβουμε και τα βάζουμε σε μπόλ. Τρίβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά χτυπημένα, τον τραχανά και την φέτα τριμμένη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη γέμιση στην πίτα

  9. 9

    Απο πάνω βάζουμε τα άλλα τέσσερα φύλλλα λαδομένα ένα-ένα και γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα. Χαράσουμε την πίτα, τη λαδώνουμε και τη ραντίζουμε με νερό

  10. 10

    Ψήνουμε 50 λεπτά με μία ώρα στους 200 βαθμούς στην αρχή και μετά απο μισή ώρα στους 180 βαθμούςστον αέρα

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (42)

stelia
stelia @cook_8458869
Συγχαρητήρια Χιονία μου!!!! Γεια στα χεράκια σου! Είμαι μία από τις τυχερές που έφαγα για δύο συνεχόμενες χρονιές τις απίστευτες πίτες σου!!! Τα λόγια είναι περιττά! Είναι αλήθεια ότι έχει πολύ κόπο για να γίνει αλλά αξίζει τον κόπο!!! Σ΄ευχαριστούμε για τον κόπο και το χρόνο σου που ανέβασες την συνταγή! ΄Οσα πηρουνάκια και να βάλουμε είναι πραγματικά πολύ λίγα για τέτοια πίτα!!!!\nΝα είσαι πάντα καλά!!!!!

Από

Xionia
Xionia @cook_8456399
στις
Αθηνα,Ελλαδα
Ειμαι παντρεμενη με ενα πολυ καλο συζυγο εχω τρια καταπληκτικα παιδια μου αρεσει το μαγειρεμα και γραφτηκα στην παρεα σας γιατι ειστε καταπληκτικοι!!!!!
Δες περισσότερα