HelenChef
HelenChef @cook_8495201
Famagusta,

Είναι ίσως η πιο νόστιμη, γρήγορη αλλα και πρωτοποριακή σπιτική πίτσα που έχετε φτιάξει. Και επειδή τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν με σαφήνεια την συγκεκριμένη συνταγή, προτίνω να την δοκιμάσετε και να μου πείτε αν σας άρεσε ή ακόμη και εισηγήσεις για να την απογειώσουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι ενός τηλεμάγειρα αλλά με δικές μου μικρές παραλλαγές. Όσον αφορά για την επικάλυψη είναι δική σας επιλογή, ενώ εγώ στα προτείνω να χρησιμοποιήσετε κίτρινο μαλακό τυρί. Περιμένω τα σχολιά σας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 λεπτές πίτσες
  1. Για την ζύμη
  2. 500 gr. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
  3. 300 ml. νερό χλιαρό
  4. 1 φακελάκι μαγιά
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 1 πρέζα ζάχαρη
  7. λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  8. Για την σάλτσα
  9. 150 gr. πάστα ντομάτας
  10. 100 gr. κέτσαπ
  11. 1 πρέζα αλάτι
  12. 1 πρέζα ζάχαρη
  13. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  14. λίγο γουόστερ σως ή μπάρμπεκιου σως (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και διαλύουμε την μαγιά, ενώ έχουμε ήδη τοποθετήσει το αλεύρι σε ένα άλλο μπωλ.

  2. 2

    Σχηματίζουμε μια τρύπα μέσα στο αλεύρι και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. 3

    Για την σάλτσα μας ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι.

  4. 4

    Μετά από μία ώρα κόβουμε την ζύμη σε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε σε φύλλο ακανονίστου σχήματος.

  5. 5

    Στο μεταξύ έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 220-250 βαθμούς Κελσίου μέσα στον οποίο έχουμε αναποδογυρίσει το ταψί.

  6. 6

    Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στο καυτό ταψι και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την πίτσα έτσι όπως ο καθένας θέλει μέσα στον φούρνο. Αφού την τελειοποιήσουμε αλείφουμε με το πινέλο λίγο λάδι πάνω στις άκριες της πίτσας για επιπλέον γέυση.

  7. 7

    Ψήνουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 5'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

maxi
maxi @cook_8452450
φαινεται σουπερ ,και εγω αυτη τη σαλτσα φτιαχνω και εχω να πω οτι μετα απο τοσες συνταγες σαλτσας που εχω κανει ειναι η κορυφαια και της στιγμης.οταν λες τα υλικα τα βαζουμε πανω ενω η πιτσα ειναι στο φουρνο τι εννοεις... γιατι λιγο δυσκολο μου φαινεται το εγχειρημα.εκτος αν εννοεις να τραβηξουμε το ταψι εξω με τις ραγες που προυποθετει να εχεις αναλογο φουρνο.

Από

HelenChef
HelenChef @cook_8495201
στις
Famagusta,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα