Η σπιτική μου πίτσα
Είναι ίσως η πιο νόστιμη, γρήγορη αλλα και πρωτοποριακή σπιτική πίτσα που έχετε φτιάξει. Και επειδή τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν με σαφήνεια την συγκεκριμένη συνταγή, προτίνω να την δοκιμάσετε και να μου πείτε αν σας άρεσε ή ακόμη και εισηγήσεις για να την απογειώσουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι ενός τηλεμάγειρα αλλά με δικές μου μικρές παραλλαγές. Όσον αφορά για την επικάλυψη είναι δική σας επιλογή, ενώ εγώ στα προτείνω να χρησιμοποιήσετε κίτρινο μαλακό τυρί. Περιμένω τα σχολιά σας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και διαλύουμε την μαγιά, ενώ έχουμε ήδη τοποθετήσει το αλεύρι σε ένα άλλο μπωλ.
-
2
Σχηματίζουμε μια τρύπα μέσα στο αλεύρι και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
-
3
Για την σάλτσα μας ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι.
-
4
Μετά από μία ώρα κόβουμε την ζύμη σε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε σε φύλλο ακανονίστου σχήματος.
-
5
Στο μεταξύ έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 220-250 βαθμούς Κελσίου μέσα στον οποίο έχουμε αναποδογυρίσει το ταψί.
-
6
Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στο καυτό ταψι και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την πίτσα έτσι όπως ο καθένας θέλει μέσα στον φούρνο. Αφού την τελειοποιήσουμε αλείφουμε με το πινέλο λίγο λάδι πάνω στις άκριες της πίτσας για επιπλέον γέυση.
-
7
Ψήνουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 5'.
Σχόλια (2)