κύρια φωτογραφία συνταγής Η ταραμοσαλάτα της Αργυρώς
opossum
opossum @cook_8492127

Η πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα που έχω δοκιμασει, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο άνηθο για επιπλέον γεύση.Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αλλά κάποιο σπορέλαιο, για πιο ελαφριά γεύση (μια φορά που την δοκίμασα με ελαιόλαδο άφηνε μια πολύ βαριά γεύση). Επίσης καλό είναι να δοκιμάζετε καθώς προσθέτετε το λάδι, η αρχική συνταγή λέει για μισό λίτρο λάδι, αλλά νομίζω για καλύτερο αποτέλεσμα και πιο έντονη γεύση ταραμά 350 με 400ml είναι αρκετά.Η συνταγή είναι από εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Ενα μεγαλο μπωλ
  1. 400 γραμμάρια μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
  2. 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
  3. χυμό από δύο λεμόνια
  4. 400 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Χτυπάμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

  4. 4

    Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε ξανά.

  5. 5

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μίγμα. Το λάδι πρεπει να πέφτει αργά σαν κλωστή για να δέσει καλύτερα.

  6. 6

    Σταματάμε το χτύπημα όταν η ταραμοσαλάτα μας γίνει απαλή και τα υλικά έχουν δέσει.

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα