Η τέλεια μπατζίνα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
dthemora
dthemora @dthemora

Μετά από πολλά πολλά χρόνια που φτιάχνω μπατζίνα και μετά από πολλές δοκιμές με αυγά, γάλα, μόνο αυγά, μόνο γάλα κλπ κατέληξα στις παρακάτω αναλογίες... Απίθανη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
  1. 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη στον τρίφτη
  2. 100 ml γάλα φρέσκο
  3. 150 ml ελαιόλαδο
  4. 250 γρ φαρίνα
  5. 300 γρ φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα στην κατάψυξη για 1-2 μέρες τουλάχιστον. Σας λέω να την βάλετε στην κατάψυξη για να σας "βγάλει" τα υγρά. Εγώ αγοράζω 2-3 μεγάλες κολοκύθες, τις τρίβω και τις χωρίζω ανά κιλό και τις βάζω στην κατάψυξη και φτιάχνω μπατζίνες όλο τον χειμώνα. Το ίδιο γίνεται και αν βάλετε αλάτι στην κολοκύθα (βγάζει τα υγρά) αλλά προσωπικά δεν θέλω άλλο αλάτι στην συνταγή αφού βάζω φέτα.

  2. 2

    Αφού βγάλουμε την κολοκύθα από την κατάψυξη την στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε

  4. 4

    Προσθέτουμε την φαρίνα και ανακατεύουμε με τα χέρια

  5. 5

    Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια (προσωπικά μου αρέσει να βρίσκω κομμάτια)

  6. 6

    Εγώ με αυτή τη δόση γεμίζω το ταψί του φούρνου αφού το στρώσω με λαδόκολλα και άλλο ένα μικρό ταψάκι πίτσας. Πρέπει να είναι λεπτή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 στις αντιστάσεις με το ταψί χαμηλά, στην τελευταία σχάρα κάτω-κάτω στον φούρνο για 30'-40'

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (25)

k_tz
k_tz @cook_8461309
Ανυπομονώ να τη φτιάξω! Κι εγώ ψάχνω τις τέλειες αναλογίες, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη κάπου... Έχω μία ερώτηση, όταν λες στα υλικά 1 κιλό κολοκύθα, εννοείς 1 κιλό τριμμένη κολοκύθα ή ολόκληρη? Ευχαριστώ!

Από

dthemora
dthemora @dthemora
στις